Program


4.  Robert Houlihan és Stefan  Arnold

4. Robert Houlihan és Stefan Arnold

Beethoven és Csajkovszkij zenéje mindig megtölti a hangversenytermeket. A publikum által legkedveltebb szerzők közé tartoznak, ami nem véletlen: stílusjegyeik egyediségének köszönhetően szinte százszázalékos biztonsággal beazonosíthatóak alkotásaik, ezáltal az örömteli meg- és felismerés élményét is nyújtják a közönségnek.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. december 8. péntek, 19:00

Beethoven a bécsi klasszikus zene összegző képviselőjeként már feszegeti a korban megszokott formai és harmóniai rendet, utolsó éveinek alkotásai már messze túlmutatnak korának zenei eszményein. Egyetlen operájához, a Fidelióhoz több nyitányt is írt, a III. Leonóra nyitány azonban gyakran nem igazi nyitányként, hanem közzeneként, a II. felvonást záró finálé előtt hangzik el. Zenei anyagában természetesen az opera motívumai is felfedezhetőek, ám önálló hangversenydarabként is rendkívül népszerű. A G-dúr zongoraverseny egyike Beethoven formabontó műveinek, hiszen a tételek szerkesztésmódjában, a szólóhangszer és a zenekar egymáshoz való viszonyában jelentősen eltér a klasszikus versenyművek korábban megszokott tradícióitól.
Csajkovszkij Manfréd-szimfóniáját ritkábban hallhatja a közönség, pedig a szerzőre jellemző gazdag dallamosság, érzékeny líraiság, szenvedélyes lendületesség a hangszerelés gazdagságával párosulva maradandó élményt nyújt a hallgatóságnak.

Vezényel: Robert Houlihan

Savaria Szimfonikus Zenekar

L. van Beethoven: III. Leonóra nyitány
L. van Beethoven: IV. G-dúr zongoraverseny
P. I. Csajkovszkij: Manfréd-szimfónia

Közreműködik: Stefan Arnold / Németország /

Vezényel: Robert Houlihan / Írország /

Ajánlatunk


zenés családi roadmovie 10-től 100 éves korig

A Vízkereszt viharos tengerrel, hajótöréssel, gyásszal kezdődik, és három házassággal ér véget. A kettő között viharos szerelmek ütköznek, egy részük csaknem hajótöréssel végződik.

Akár egy Agatha Christie krimi a Sex és New York karaktereivel! A Liliom Produkció – Dámák a pakliban című új krimi-vígjátéka egy izgalmas, egész estés kikapcsolódást kínál a krimi és humor kedvelőinek.

Ajánló


Az előadás a műfajtól megszokott módon nincs híján humornak, játékosságnak, A mosoly országa a kibékíthetetlen világnézeti ellentétek, kulturális és társadalmi…

Ezt a darabot irodalmunk tényleges szereplői és azok sorsa ihlették. A részleteket azonban sokhelyütt a szerzők és a műfaj igényei…

19:00 Kapunyitás 20:00 Beton.Hofi 22:00 Krúbi Beton.Hofi Rap Artist Krúbi háromszoros Fonogram-díjas énekes, rapper, zeneszerző, szövegíró. Első dalában, a 2017…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



Készítette: NeoSoft
Fel