Program


A Hannah film Veszprémben - premier előtti dupla vetítés

A Hannah film Veszprémben - premier előtti dupla vetítés

Hannah - A buddhizmus útja Nyugatra

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. április 28. szombat, 19:00

A film központi témája egy egyedülálló és inspiráló szerelmi történet, Hannah és Ole története, akik 1968-ban első nyugati tanítványai lettek Őszentsége a 16. Karmapának, majd töretlen odaadásukkal lehetővé tették, hogy a buddhizmus Nyugatra érkezzen. Vászonra viszi egy nagyszerű asszony életútját egy forrongó világ színterén: elkísérjük Európából és Észak-Amerikából a közép-európai kommunizmus bukásán keresztül a dél-amerikai gerillák általi elrablásukig. Szembesülünk a kérdéssel, szabad-e szentként kezelni valamit, csak azért, mert tibeti, és megtapasztaljuk, hogyan tud a tetteinkben megnyilvánuló buddhista szabadságvágy válasz lenni a világ aktuális kérdéseire.

Hannah - A buddhizmus útja Nyugatra
dán-angol-magyar történelmi-életrajzi dokumentumfilm, 90'

Rendező: György-Kessler Márta, producer: Adam Penny, operatőr: Guy Nisbett, vágók: Simon Barker, Hamish Lyons
Gyártó: Connected Pictures

Az alkotók bejárták Indiát, Nepált, a Távol-Keletet és Európát azért, hogy interjúkat készítsenek, valamint rekonstrukciókon keresztül hozzanak létre egy élő dokumentumfilmet, amely Hannah és Ole több mint 35 éves aktivitását mutatja be. Ám mindenekelőtt annak a nőnek az erejét és inspirációját szeretnék átadni, aki egyedülálló volt abban, amit elért, és abban, ahogyan élt.

Ajánlatunk


Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. És ha muszáj másnak mutatnod magad, mint aki vagy? Hit, remény, szeretet, munka, család, haza, tegnap, ma, holnap, én, te – és ketten együtt.

Mary Chase groteszk vígjátékának címszereplője egy több mint két méter magas, nagy fehér nyúl, akit Harveynak hívnak. Ez a Harvey, Elwood bácsi legjobb barátja, egyesek szerint nem is létezik, csak az ő fejében, de a valóságban mégis sok galibát és félreértést okoz.

Ajánló


1905. Elárverezik a párizsi Operaház teljes hajdani berendezéseit. Többek között egy csillárt, amely a kikiáltó szerint egy máig sem…

Gyere el! Nem fogsz megváltozni, de lesz a darabban egy-két hozzád hasonló figura. Talán még azt is megtudod, hogy miért…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



Készítette: NeoSoft
Fel