Program


A művészet templomai: Hitler kontra Picasso

A művészet templomai: Hitler kontra Picasso

Rendező: Claudio Poli

Forgatókönyv: Sabina Fedeli, Didi Gnocchi, Arianna Marelli
Narrátor: Toni Servillo
Operatőr: Mateusz Stolecki
Zene: Remo Anzovino
Vágó: Claudio Poli

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. szeptember 15. szombat, 11:00

A művészet templomai című látványos ismeretterjesztő mozifilm-sorozat következő epizódja a hitleri diktatúra művészet-üldözését veszi górcső alá. A náci rezsim egyrészről nyilvánosan megbélyegezte, betiltotta és elkobozta a propaganda által „elfajzott művészetnek" titulált korabeli kortárs műalkotásokat, másrészről – többnyire kényszer alkalmazásával – szisztematikusan begyűjtötte a pártvezetés által preferált klasszikus és modern alkotásokat. Európa-szerte több százezer műalkotást koboztak el ily módon, amelyeket titkos raktárakba rejtettek. A háború utáni évtizedekben számos festmény előkerült ugyan, de ez csupán a töredéke annak a hatalmas mennyiségű műkincsnek, amely után a nyomozás mind a mai napig tart. 2012-ben például Hildebrand Gurlitt egykori náci műkereskedő fiának lakásán több mint 1400 festményt, többek között Toulouse-Lautrec, Picasso, Renoir és Kokoschka műveit, valamint egy elveszettnek hitt Monet-festményt foglaltak le, amelyek becsült összértéke 1 milliárd euró. A több éves kutatómunka alapján készült film párizsi, New York-i, hollandiai és németországi tematikus kiállítások, köztük a Gurlitt-gyűjteményt is feldolgozó tárlatok bemutatásával vezeti végig a nézőt a 20. századi művészettörténet e vészterhes korszakán. Toni Servillo, az Oscar-díjas A nagy szépség főszereplőjének narrációja mellett személyes visszaemlékezések, szakértői interjúk, a műalkotásokat ábrázoló közeli felvételek és különleges archív filmrészletek segítik a rendkívül szerteágazó téma feldolgozását.

Ajánlatunk


Lara Fabian élő koncertje – MVM Dome, Budapest! Csatlakozz hozzánk 2024. április 30-án, amikor Lara Fabian lenyűgöző showjával elvarázsol minket az MVM Dome-ban, Budapest szívében.

Ezt a darabot irodalmunk tényleges szereplői és azok sorsa ihlették. A részleteket azonban sokhelyütt a szerzők és a műfaj igényei alakították.

A hatalmas sikerű dán film alapján készült színdarab nagy beleérzéssel és humorral szembesít bennünket azzal, milyen eufóriával és milyen fájdalmakkal jár, ha az ember megpróbálja elengedni a kontrollt.

Ajánló


LEGYETEK SZERENCSÉSEK! táncszínházi előadás a Fitos Dezső társulat előadásában esőnap június 30.

Mary Chase groteszk vígjátékának címszereplője egy több mint két méter magas, nagy fehér nyúl, akit Harveynak hívnak. Ez a Harvey,…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



Készítette: NeoSoft
Fel