Program


A Semmelweis Emlékév ünnepi koncertje

A Semmelweis Emlékév ünnepi koncertje

A Semmelweis Emlékév ünnepi koncertje

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. szeptember 22. szombat, 19:30

Erkel: Bánk bán - nyitány
Liszt: A-dúr zongoraverseny
SZÜNET
Mosonyi: Ünnepi zene
Brahms: 2. (A-dúr) szerenád, op. 16

Balogh Ádám (zongora) Óbudai Danubia Zenekar Vezényel: Hámori Máté

2018-ban Semmelweis-emlékév keretében ünnepeljük a kétszáz éve született Semmelweis Ignácot, a magyar orvostudomány egyik legnagyobb alakját, „az anyák megmentőjét”. Az emlékév egyik kiemelt eseménye ez a koncert, amelynek keretében az Óbudai Danubia Zenekar Hámori Máté vezényletével négy olyan művet szólaltat meg, amelyek Semmelweis Ignác főművének megjelenésével egyazon évben születtek. Erkel Ferenc Bánk bán-nyitányát Liszt A-dúr zongoraversenye követi, az ifjú zongorista, Balogh Ádám közreműködésével, majd Mosonyi Ünnepi nyitánya és Brahms A-dúr szerenádja zárja az estet.

Ajánlatunk


A zenében a historizmus nemcsak azt jelenti, hogy korabeli hangszerek kópiáin szólalnak meg régi művek: olykor azt is, hogy az előadók felelevenítenek egy olyan szokást, amelynek több évszázada hódoltak a zenekedvelők.

A kubai mulatók forró, szivarfüstös éjszakáinak sztárja, a kubai nép elsőszámú kedvence, a HABANA SOCIAL CLUB zenekar a 2024-es világkörüli utolsó turnéjára kiegészült a világhírű Tropicana Club szólótáncosaival és így egy különleges műsorral várja mindazokat, akik egy igazi karibi élményre vágynak.

A fiatal Edmond Dantest a menyegzőjéről viszik el a rendőrök egy feljelentés alapján. If várának börtönébe kerül, ahonnan nincs visszatérés. A vád: kapcsolat az akkor száműzött Napóleonnal. A vád hazugságra épül, de Dantes már nem tudja bizonyítani igazát.

Ajánló


A világon először a Madách Színház kapta meg a jogot, hogy non-replica változatban állítsa színpadra a Mamma Mia! musicalt. A…

Janikovszky – lánykori nevén Kucses – Éva tizenkét és tizennyolc éves kora között, 1938-tól 1944-ig vezette a naplóját. Negyedik naplófüzetének…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



Készítette: NeoSoft
Fel