Program


Apollon Musagète Ouartett és Várdai István

Apollon Musagète Ouartett és Várdai István

A lengyel Apollon Musagète Quartett tagjainak összeszokott játékát nem először hallhatjuk Magyarországon. A kvartetthez ezúttal Várdai István, a Zeneakadémia egykori hallgatója, az ARD Nemzetközi Csellóverseny győzteseként ismerté vált világklasszis csatlakozik.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. március 21. szerda, 19:00



Arenszkij:
    2. (a-moll) vonósnégyes, op. 35
SZÜNET
Schubert:
    C-dúr vonósötös, D. 956

Várdai István (cselló) Apollon Musagète Quartett: Paweł Zalejski, Bartosz Zachłod (hegedű); Piotr Szumieł (brácsa); Piotr Skweres (cselló)

 A művészek nem most találkoznak először, a vonósnégyes ugyanis nemrég a Várdai István és Baráti Kristóf művészeti vezetők által szervezett Kaposfesten is fellépett. A kvartett széles repertoárja a 16. század alkotásaitól egészen a kortárs zeneszerzőik műveiig terjed. Ezen a koncerten Schubert egyetlen befejezett vonósötösét és a 19. század második felében alkotó orosz szerző, Anton Arenszkij hegedűre, brácsára és két csellóra írt vonósnégyesét adják elő. Arenszkijjel kapcsolatban Rimszkij-Korszakov így nyilatkozott: „Ifjúkorában nem tudott megszabadulni az én hatásomtól, később pedig Csajkovszkijétól. Gyorsan elfelejtik majd.\' Rimszkij-Korszakov megjegyzése ugyan részben beteljesült, Arenszkij Csajkovszkijnak dedikált, rendkívüli fantáziával megkomponált vonósnégyese mégis képes hatással lenni a mai közönségre is.

Ajánlatunk


2024. április 27-én Fluor Tomi és Diaz a Budapest Sportarénában ünnepli meg a nagy szülinapot.

1905. Elárverezik a párizsi Operaház teljes hajdani berendezéseit. Többek között egy csillárt, amely a kikiáltó szerint egy máig sem tisztázott baleset okozója volt. A baleset tetteseként az Operaház titokzatos Fantomját emlegették.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



Készítette: NeoSoft
Fel