Program


Arany-dalok. Az Arany János Zeneszerzőverseny Díjkiosztó Gálahangversenye

Arany-dalok. Az Arany János Zeneszerzőverseny Díjkiosztó Gálahangversenye

Az Arany János-emlékév alkalmából kiírt zeneszerző-verseny győztes pályaművei

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. március 1. csütörtök, 19:30

Liszt Ferenc Kamarazenekar (Koncertmester: Tfirst Péter)
Vezényel: Madaras Gergely

„Kodály Zoltán és Arany János életművének összekapcsolása már-már közhelyszámba megy a szakirodalomban, [...] amint az a megállapítás is, hogy a költő halálának évében, 1882-ben született a zeneszerző. A művészi-emberi alkat rokonságára az első utalást Kodály maga tette meg, amikor későbbi feleségének, Gruber Emmának 1907-ben, berlini tanulmányútja idején írott egyik levelében megállapította: […] Arany János (az én doppelgängerem és előrevetett árnyékom, vagy én neki árnyéka – mindegy.)” – idézi Ittzés Mihály, a Kodály Intézet igazgatója egyik írásában a költő és a zeneszerző találkozását. Ugyanakkor érdekes, hogy csak két Arany-verset zenésített meg Kodály. Ligeti György pedig 1952-ben írta meg Öt Arany-dalát, amely a zeneszerző népszerűsége ellenére ritkán csendül fel a nyilvánosság előtt, koncertpódiumokon. Éppen ezért az Arany János-emlékév alkalmából a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem – az Arany János-emlékév Emlékbizottságának támogatásával – versenyt hirdetett új, a költő és író munkáinak felhasználásával készülő zeneművek alkotói számára. Ezen a gálakoncerten a győztes és a helyezett művek kihirdetésére is sor kerül.

Rendező: Zeneakadémia Koncertközpont, Petőfi Irodalmi Múzeum

Ajánlatunk


Macskabál van az elhagyott színház ódon színpadán. Minden évben egyszer megrendezik a bált, és erre összegyűlnek a környék - nagyon is emberi tulajdonságokkal felruházott - macskái. Eltáncolják és eldalolják életüket.

Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. De ha muszáj másnak mutatnod magad, mint aki vagy? Hit, remény, szeretet, munka, család, haza, tegnap, ma, holnap, én, te – és ketten együtt.

A boldogságot, a szerelmet, a szeretetet széles e világon, számtalan kalandon keresztül hajszoló, a végső békét azonban mégiscsak kedvese karjai között meglelő Peer Gynt a 19. századi drámairodalom egyik legösszetettebb alakja. A darab színrevitele és befogadása mindig kivételes erőpróba a rendező és néző számára egyaránt.

Ajánló


Ha sírva akar nevetni, ezt az előadást ne hagyja ki!

Angélique Kidjo dalaiban szívesen működnek közre a jazz, a soul, a pop világsztárjai, és ugyanúgy örömmel dolgozik együtt fiatal producerekkel,…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



Készítette: NeoSoft
Fel