Program


Bálint János és a Silesian Quartet

Bálint János és a Silesian Quartet

Itt és most
Bálint János és a Silesian Quartet
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. október 9. kedd, 19:00

Christian Winther Christensen: Vonósnégyes
Pēteris Vasks: 4. vonósnégyes
SZÜNET
Toshio Hosokawa: Fragmente II
Szofija Gubajdulina: Reflexiók a B-A-C-H-témára
Górecki: 1. vonósnégyes, op. 62 („Alkonyodik”)

Bálint János (fuvola) Silesian Quartet: Szymon Krzeszowiec, Arkadiusz Kubica (hegedű), Łukasz Syrnicki (brácsa), Piotr Janosik (cselló)

Negyven éve a katowicei Szymanowski Akadémia hallgatói hozták létre a Silesian Vonósnégyest, mely az utóbbi évtizedekben a lengyel kortárs zenei élet kiemelkedő formációjává vált. A kvartett több mint háromszáz kompozícióból álló repertoárján közel kétszáz olyan darab szerepel, melyet 20. századi szerző írt. Az együttes nevéhez köthető ősbemutatók száma – legyen szó vonósnégyesről vagy speciális összeállítású kamarakompozíciókról – meghaladja a százat. A Solti Teremben Toshio Hosokawa fuvolára és vonósnégyesre írt darabja mellett kizárólag kvartettre írt műveket adnak elő, olyan klasszikusnak tekinthető mesterektől, mint Gubajdulina, Górecki vagy Vasks. Az új generációt a dán Christian Winther Christensen képviseli, akiről úgy tartja a nemzetközi kritika, hogy azon kevesek egyike, aki valóban megtalálta saját, egyéni zenei nyelvét. „Természetes, hogy az olyan friss szellemiségű alkotók, mint Lachenmann vagy Ligeti, hatottak rám, de azt hiszem, hogy a döntő inspirációt saját generációmtól kapom” – nyilatkozta a szerző egy alkalommal.

Ajánlatunk


A koncert minden korosztály számára izgalmas élményt ígér!

A mindennapjainkhoz hasonlóan sok humorral és persze sok aggodalommal megírt, lebilincselően izgalmas, rejtvényhez hasonló kortárs Lear-parafrázist Máté Gábor rendezi.

Minden idők egyik legkedveltebb romantikus története, az ikonikus film sikeréhez méltó, musicalként születik újjá a Madách Színház színpadán.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



Készítette: NeoSoft
Fel