Program


Balog József zongoraestje
2

Balog József zongoraestje

Nemzedéke legtehetségesebb zongoristáinak egyike, s ez nem csak afféle üres frázis, tekintettel arra, hogy maga Kocsis Zoltán is így gondolta – nem véletlenül kérte fel Balog Józsefet többször is a Nemzeti Filharmonikusok szólistájának.
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. november 26. vasárnap, 19:30


Rameau:
    G-dúr szvit
Tansman:
    5. zongoraszonáta (Bartók emlékére)
SZÜNET
Kodály:
    Meditáció Debussy egy motívuma fölött
Kodály:
    Hét zongoradarab, op. 11 – 3. Esik a városban; 2. Székely keserves
Lajtha:
    Mesék – zongoraciklus (részletek)
Bartók:
    Három csíkmegyei népdal, BB 45b
Bartók:
    Tizennégy bagatell, BB 50 - 6. Lento
Bartók:
    Allegro barbaro, BB 63
Boulez:
    Incises

Balog József (zongora)

Nemzedéke legtehetségesebb zongoristáinak egyike, s ez nem csak afféle üres frázis, tekintettel arra, hogy maga Kocsis Zoltán is így gondolta – nem véletlenül kérte fel Balog Józsefet többször is a Nemzeti Filharmonikusok szólistájának. Hihetetlen munkabírással és alázattal dolgozik, és elképesztő repertoárt tart kézben, amit a Zeneakadémia zongoraestje is tükröz: a nyitó Rameau-darab és a záró Boulez-mű keletkezési idejét közel háromszáz év választja el egymástól. De nemcsak repertoárjának zenetörténeti szélessége, hanem a különlegességek iránti vonzódása is egyedivé teszi napjaink zongoristamezőnyében. Ez is kiolvasható koncertjének műsorából, hiszen három gyakrabban játszott Bartók-mű mellett ritkán hallható Kodály- és Lajtha-műveket is megszólaltat. S ha még valamit meg kell említeni vele kapcsolatban, az az elképesztő technikai és szellemi virtuozitás. Pierre Boulez több mint tízperces kompozícióját, az Incises-t Balog Józsefen kívül alig néhány zongorista játssza az egész világon.

Ajánlatunk


„Hegedűs a háztetőn… valahol mind azok vagyunk. Megpróbálunk egy letisztult dallamot kicsalni, miközben egyensúlyozunk, hogy ne szegjük nyakunkat. Nem könnyű!”

Előfordul: hulla, és annak fagyasztása, csontok, hányás, köpés, meztelenség, verekedés, felnőttfilm-részlet, kitört ujjak, kábítószer fogyasztása és terjesztése, méregkeverés, zászlóégetés (ja ez nem), egyszer elhangzik az a szó, hogy 'zsidó', egyszer az, hogy 'cigány'. Lesz füst, stroboszkóp, hangos zene, riasztó hangeffektek, zaj, káosz, kosz és több liter művér.

Gaetano Donizetti AZ EZRED LÁNYA Vígopera két felvonásban, prózai jelenetekkel, francia és magyar nyelven, magyar, angol és francia felirattal

Ajánló


A két nagysikerű könyv szerzőjének egész estét betöltő estje, ahol minden a generációkról fog szólni, szóban és esetenként zenében is.

A művész pályafutásának 30 éves évfordulóját ünnepli idén és a jubileumi turnéja keretében dupla koncertet ad Budapesten!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



Készítette: NeoSoft
Fel