Program


Bartók

Bartók

Bartók
magyar dokumentumfilm, 65 perc, 2017
magyar nyelven

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. november 19. vasárnap, 13:15

Rendező: Sipos József

Szereplő: Bartók Péter
Forgatókönyvíró: Bartók Péter, Sipos József
Operatőr: Tóth Zsolt, Kriskó Gergely, Csincsi Zoltán

Bartók Béla fia, Péter, a család elutazása óta (hetvenöt éve) az Egyesült Államokban él. Szinte az egész életét Bartók életműve gondozásának szentelte, családja történetéről eddig soha senkinek sem adott interjút. Most azonban, 92 évesen, megrázó vallomásban mesél édesapjáról, Bartóknak az édesanyjához, feleségéhez, szerelmeihez, gyermekéhez és kortársaihoz fűződő kapcsolatáról, a zeneóriás esztétikai hitvallásáról, és arról a személyes tragédiáról, amit Magyarország elhagyása jelentett e hazaszerető ember számára. Filmünk mindazonáltal nem pusztán az apa portréja a fiú szemszögéből; gazdag válogatást mutatunk be Bartók levelezéséből és soha nem látott fotóiból, valamint művei kritikai fogadtatásából. Archív felvételekkel betekintést nyújtunk a korabeli Magyarország és New York hangulatába - így mesélve egy "nem mindennapi" sorsról, mely egybefonódott Magyarország tragikus huszadik századi történelmével. 

Bemutató dátuma: 2017.09.14.
 

Forgalmazó: Filmnet

Ajánlatunk


A művész pályafutásának 30 éves évfordulóját ünnepli idén és a jubileumi turnéja keretében dupla koncertet ad Budapesten!

Egy családi utazás nagy meglepetésekkel szolgálhat. Tomas, az üzletember egy síparadicsomba viszi szeretteit a téli vakációra. Váratlanul azonban lezúdul egy lavina és magával sodor sok mindent – ha magukat a családtagokat nem is, de sok illúziót, önáltatást, hamis ábrándot.

Ajánló


A kubai mulatók forró, szivarfüstös éjszakáinak sztárja, a kubai nép elsőszámú kedvence, a HABANA SOCIAL CLUB zenekar a 2024-es világkörüli…

A zenés színház történetének egyik legjelentősebb darabja tér vissza a budapesti közönség elé.

A Puskás musical a leghíresebb magyar ember és az Aranycsapat történetét dolgozza fel, és állít méltó emléket neki. A darab…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



Készítette: NeoSoft
Fel