Program


Binder Quartet és Kovács Zoltán trió

Binder Quartet és Kovács Zoltán trió

Az egyik legtermékenyebb hazai szerző és előadó, Binder Károly és együttese, valamint egy fiatal formáció veszi be a Fonót.


 több

A hetvenes évek végén, nyolcvanas ével elején működő legendás Binder Quartett /Binder Károly, Dresch Mihály, Benkő Róbert, Baló István/ az akkori magyar jazz-muzsika egyik legeredetibb és meghatározó formációja volt.
Binder Károly a zenekar felbomlása után, mint zeneszerző és előadóművész, számtalan nemzetközi és itthoni fesztivál, koncert rendszeres fellépőjeként jelentős sikereket ért el, nemzetközi díjakat kapott, majd - 46 szerzői lemez után - ismét zenekart alapított. Állandó partnerével, Borbély Mihállyal két kitűnő tehetségű fiatal muzsikussal bővítették ki a duó formációjukat: Benkó Ákos dobossal és Fonay Tibor basszus gitáros, bőgőssel.

A Kovács Zoltán(Kó)Trió 2014-ben alakult. A tagok számos hazai és külföldi jazzformáció és produkció résztvevői. Repertoárjuk gerincét saját darabok alkotják. Hangzásuk a klasszikus zenei gyökereken át, a kortárs zenei improvizáción keresztül a mainstream jazz világába kalauzol. Tagok: Kovács Zoltán-zongora, Soós Márton-bőgő, Cseh Balázs-dob, Vendég: Elek István-szaxofon

Ajánló


Az Auditórium Hungaricum bemutatja a Spanyol Királyi Lovasiskola főszereplésével Andalúz Fiesta című lovas…

Az idén 10 éves Budapest Bár 10 különleges koncerttel ünnepli meg a születésnapját.…

Giuseppe Verdi: Nabucco Opera három részben, négy felvonásban, olasz nyelven, magyar felirattal 14…

Készítette: NeoSoft
Fel