Program


BOLSHOI 2017/18 Aszafjev: Párizs lángjai

BOLSHOI 2017/18 Aszafjev: Párizs lángjai

Borisz Aszafjev: Párizs lángjai
A moszkvai Bolsoj Balett előadásának közvetítése felvételről, 135 perc, 2018

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. május 13. vasárnap, 17:00

Music Borisz Aszafjev

Choreography Alexej Ratmanszkij

Libretto Nyikolaj Volkov and Vlagyimir Dmitrijev

Vaszilij Vajnonen klasszikus alapokon építkező, de a szovjet időkben, 1932-ben készült balettjét Alexej Ratmanszkij modernizálta. A történet a nagy francia forradalom idején játszódik, Aszafjev által írt zenéje pedig a forradalom dalaira, főként a Marseillesre épül. Főhőse is két marseille-i, Jeanne és bátyja, Jérôme, akik Párizsba indulnak, hogy támogassák a forradalmárokat, s miközben harcolnak a szabadságért, egyenlőségért és testvériségért, mindketten találkoznak a szerelemmel is. Jeanne a marseille-iek ágyúsával, Philippel, Jérôme pedig az arisztokrata Adeline-nel.

Ratmanszkij koreográfiája olyan áradóan virtuóz alkotás, amelyet még a Bolsoj színpadán is kevés más darab mondhat el magáról.

Ajánlatunk


Ezt a darabot irodalmunk tényleges szereplői és azok sorsa ihlették. A részleteket azonban sokhelyütt a szerzők és a műfaj igényei alakították.

Kevesen remélték már, de 2024. június 1-jén sokak álma válik valóra. Egy nagykoncert erejéig összeáll egy korszak emblematikus együttese, a HUNGÁRIA.

Ajánló


A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű…

Pietro Mascagni / Ruggero Leoncavallo PARASZTBECSÜLET / BAJAZZÓK Egyfelvonásos operák olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



Készítette: NeoSoft
Fel