Program


BOLSHOI 2018/2019 Lovenskiold: A szilfid

BOLSHOI 2018/2019 Lovenskiold: A szilfid

A Bolsoj Balett a balettszínházak közül a legismertebb, legelismertebb. Története a cári időkre (1776) nyúlik vissza. Sztárjai világhírűek: Szvetlana Zaharova, Nyina Kapcova, Jelena Obrazcova, Szvetlana Lunkina, Maria Alekszandrova, Ruszlan Szkvorcov, David Hallberg, Mihail Lobuhin mind ismertek a balettrajongók számára.
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. február 3. vasárnap, 17:00

Virtuozitásuk világszerte meghódította a közönség szívét. A színház nagy sikerrel ülteti át a klasszikus baletteket modern kontextusba.

A moszkvai Bolsoj Balett 2018-19-es évada számos klasszikus és különleges előadást tartalmaz. Nézze meg előadásainkat, melyekben a világ legkitűnőbb balett-táncosai adják elő a balettirodalom gyöngyszemeit!

Bolsoj Balett 2018/2019 - Herman Severin Lovenskjold: A szilfid
A moszkvai Bolsoj Balett előadásának közvetítése felvételről, 120 perc, 2018

Rendező: Bolsoj Balett

Zene: Herman Severin Lovenskjold
Koreográfia: Johan Kobborg (August Bournonville nyomán)
Libretto: Adolphe Nourrit és Filippo Taglioni
Szereposztás: A Bolsoj szólótáncosai és balettkara

A darab Antoine Bournville koreográfiájával és Herman Severin Lovenskjold zenéjével született meg 1836-ban, a dán királyi balett színpadán. A ma ismert legrégebbi klasszikus balett. A művet Johan Kobborg kortárs dán táncos-koreográgfus modernizálta 2005-ben előbb a londoni Royal Balett számára, majd 2009-ben a Bolsojban is megrendezte, ebben a változatban játsszák ma is. Kobborg szerint sehol a világon nem találhatók olyan légies szilfidek, mint a Bolsoj balett táncosnői. Rendezése abból a szempontból is érdekes, hogy több ponton visszaillesztette a Bournville eredeti koreográfiájában még szereplő, de később kiiktatott pantomimjeleneteket, melyeknek leírását a közelmúltban találták meg.
Esküvője napján egy skót fiatalember, James egy tündér, a szilfid csókjára ébred… A szilfid egy súlytalan teremtmény, aki a tökéletes és elérhetetlen nőt jelképezi a darab főhőse számára. A romantikus történet szerint az ideális nő egyáltalán nem elérhető, csak veszteség árán, mert amikor a gonosz szellemeknek köszönhetően mégis elérjük, a tündéri lény meghal.

A moszkvai Bolsoj Balett előadásának közvetítése felvételről

Ajánlatunk


Fadinard esküvőre készül, de a lova megeszi egy katona szeretőjének szalmakalapját. Hogy a tomboló katona ne verje szét a lakását és a lagziját, Fadinard kénytelen beszerezni egy ugyanolyan kalapot, miközben menyasszonyt, apóst, násznépet kell percenként leszerelnie. Kortalan francia csúcsbohózat.

Kevesen remélték már, de 2024. június 1-jén sokak álma válik valóra. Egy nagykoncert erejéig összeáll egy korszak emblematikus együttese, a HUNGÁRIA.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



Készítette: NeoSoft
Fel