Program


Búzamese - BaHorKa Társulat

Búzamese - BaHorKa Társulat

Boglya és Palkó

A Bahorka Társulat előadása

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Boglya, a cserfes fiatalasszony és Palkó, a falu lustája egy marék búzából próbálnak kenyeret sütni, ami nem is olyan egyszerű, mint ahogy gondolták. Kalandozunk a szántóföldre, elmegyünk a malomba és beülünk a kemencébe. Segítetek kenyeret sütni.

Előadók:
Balogh Melinda – mese, ének
Horváth Sára – Boglya (ének, tánc)
Utasi Péter – Palkó (tánc)
Zenészek:
Gárgyán Zoltán – klarinét
Hargitai Gergely - harmonika

A társulat a magyar folklórhagyományból merítve, de önálló ötletekkel, történetekkel saját műfajt teremtve úgynevezett folklórszínházi produkciókat hozott létre. Az előadásokban egyforma arányban jelenik meg a zene, tánc és mese, melynek különlegessége, hogy közben maguk a nézők is részesei a lehetnek egy-egy jelenetnek.

 „Díszes társulatunk leány és legény tagjai vidám muzsikával, mulatságos történetekkel szórakoztatják a kedves közönséget, akik a sok jóból ki nem maradhatnak, mert ők maguk is szereplők lesznek, hogy velünk együtt vigadjanak!”

3-10 éves korig

Az előadás időtartama 55’ perc, utána kézműves foglalkozás várja a gyerekeket.

Ajánlatunk


Kukorica Jancsi és Iluska megindító szerelmi története, a csodás, magyar népmesei motívumokban bővelkedő daljáték, mely híven követi az eredeti művet - és amely több mint száz éve visszatérő sikerdarabja a hazai és határon túli színpadoknak -, negyven év után ismét látható lesz a Budapesti Operettszínházban.

Tizenkét embernek kell döntenie egy ember sorsáról: bűnös vagy nem bűnös. De hogyan hozhat egyhangú döntést, hogyan találhatja meg a közös nevezőt egy teljesen különböző emberekből álló társaság, akik még a szavak jelentésében sem tudnak megegyezni egymással?

Vincze Balázs művészeti vezető, rendező-koreográfus jól ismeri a polgári színházi hagyományokat kedvelő táncrajongók ízlését, kiválóan alkalmaz táncszínpadra ismert és közkedvelt irodalmi klasszikusokat. Nagyszerű arányérzékkel teszi követhetővé a cselekményt a tánc nyelvén. Klasszikus alapokra épülő kortárs koreográfiája különleges és látványos, szakmailag magas színvonalú, mégis befogadható és közönségbarát.

Ajánló


Mozgalmas, pörgős időszak: gőzerővel készül a Fővárosi Nagycirkusz a „Csillagok, égbeli tűk” című előadásra

Egy szállodai szoba a helyszín, ahol két jó barát, két fiatal háziorvos fergeteges legénybúcsúra készül. Alex, a hűséges cimbora gondosan…

Az István, a király egy családi viszály története: Géza fejedelem halála után fia örökölné a hatalmat, de a hagyományokra hivatkozva…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



Készítette: NeoSoft
Fel