Program


Cimbaliband lemezbemutató koncert
2

Cimbaliband lemezbemutató koncert

Itt az új Cimbali lemez élőben!
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. március 3. szombat, 20:00

Felteszi a pontot az i-re a Cimbaliband legújabb lemezének bemutatójával, a Balkán Projekttel!

Három a magyar igazság, még akkor is, ha a harmadik az országhatáron túlra tekint. A Cimbaliband idei repertoárjában három koncert található. Ezek közül kettővel már találkozhatott a fővárosi nagyérdemű, hiszen a Recycle lemez anyagát feldolgozó produkciót 2017 februárban mutatta be a zenekar a Fonó színpadán, a Cimbaliband Bio pedig több fővárosi fesztiválon örvendeztette meg az autentikus népzenére áhítozó közönséget. A harmadik és egyben legnagyobb szabású szuperprodukcióval kerül fel a pont az idei i-re, és természetesen a Fonóban, aki egyben az új lemez kiadója is, debütál a leghűségesebb és legkedvesebb rajongótábornak!

A Balkán Projekt a Balkán népeinek habitusával, virtuozitásával közelíti a népzenét, és adja át annak pozitív mondanivalóját a hallgatóságnak. Unger Balázs zenekarvezető, cimbalmos és népzene-pedagógus gyűjtőútjai során lenyűgözve nyugtázta, hogy erről a vidékről származó zenészek egyedülálló módon bánnak saját népdalaikkal. Náluk nem állt meg a népzene fejlődése, az ezredforduló után is mindennapjaik részét képzi. Ez a példaértékű hozzáállás a legfőbb mondanivalója a Balkán Projektnek.

És miért ne most venné elő ezt a tematikát a Cimbaliband, mikor az egész világ Balkán-lázban ég! Meghódította a szerb és román muzsika a legnagyobb fesztiválok színpadát, de még a kereskedelmi rádiók játszási listáit is! Európa már nem a nyugati sztárokkal, hanem az autentikus kelet-európai bandákkal foglalkozik. Nem is csoda, hiszen nem kell feltétlenül egy Kusturica filmekből ismerős cigány falucskában születni ahhoz, hogy megértsük és átérezzük a Balkáni zenét és életérzést. Az erőteljes ritmusokra és fergeteges táncdallamokra a mi szívünk is ugyanúgy dobban.

A Cimbaliband a repertoárt képező szerb, román, bolgár és cigány dallamokat ízesen, dinamikusan, temperamentumosan és stílusosan tolmácsolja. A változatos összeállítású dalokban helyet kapnak virtuóz hangszerszólók is, a szokásos felállás mellé pedig most a harmonika (Barity Zorán), a szaxofon (Bede Péter) és a trombita (Kovács Ferenc) is csatlakozik. A balkáni muzsika az X-Faktorból ismert Danics Dóra énekesnőnek kislány kora óta nagy kedvence, talán ezért is és gyökereinek köszönhetően tud tökéletesen belesimulni ebbe a hallatlanul színes világba. Egyszóval, nem lesz leállás, pihenés, de gyanítjuk, hogy ha egész álló napig húzná a banda, akkor is többet akarna a közönség!

Jegyár: early bird (első 50 darab) 1300 Ft, elővételben 1800 Ft, a koncert napján 2000 Ft
 

 

Ajánlatunk


A Budafoki Dohnányi Zenekar jótékonysági koncertet ad a közel 30 éve működő Tüdőgyógyászatért Alapítvány javára, amely az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet támogatására jött létre. Az intézet az ország elismert tüdőgyógyászati centruma, elévülhetetlen érdemei vannak a légzőszervi betegségek megelőzésében, gyógyításában, valamint az ehhez köthető kutatásokban és oktatásban is. Az Alapítvány hozzájárul az intézetben zajló kiemelkedő szakmai munka minőségének támogatásához, valamint a munkahelyi környezet és feltételek fejlesztéséhez.

Ajánló


félig mese félig musical 9-99 éves korig, két részben

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



Készítette: NeoSoft
Fel