Program


Claudia Triozzi-Somló Dávid: Hangsúly Ladik Katalin: Alice Kódországban

Claudia Triozzi-Somló Dávid: Hangsúly Ladik Katalin: Alice Kódországban

Claudia Triozzi (F) – Somló Dávid: Accents/ Hangsúly
Avignon után és Brüsszel előtt egy speciális, egy alkalomra összeállt francia-magyar duó konstruál és dekonstruál hangokat a színpadon.

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. október 24. kedd, 20:00

Az 1985 óta Franciaországban élő olasz Claudia Triozzi képzett balettművész, bár  művei sohasem voltak egyfókuszúak, a vizuális művészeteken át a hangképzés legkülönbözőbb módjai/lehetőségei hatottak rá. Amikor az avignoni fesztivál a magyar Somló Dáviddal állította párba, született meg ez a különös hatású hangkompozíció, amely a hangalapú kommunikáció gyökereit, lehetőségeit és korlátait járja körül.
 
Kitalálta és előadja/Design and interpretation: David Somló et Claudia Triozzi
Producer: Dam-Cespi, Trafo   a SOURCE Kreatív-Európa program keretében/in the frame of Source Program of Creative Europe
Koproducer/Coproduction: SACD-Festival d’Avignon
 
Ladik Katalin: Alíz Kódországban / Alice in Codeland
 
Magára ismerhet-e a modern alkotóművész Lewis Carroll Alice alakájában? Vezet-e út a tükrön való áthatolástól, a Cheshire-i macskától a fogyasztói társadalom kódokkal telerajzolt világába, van-e kiút a kódok labirintusából?
 
Ezek a kérdések is foglalkoztatják Ladik Katalint, akinek ezen darabját a Łódź-i Muzeum Sztuki mutatta be először 2012-ben és azóta megjárta Ottawát és a Kassák Múzeumot, illetve az Óbudai Társaskört is, de az Alíz Csodaországban már 1980-as performanszai óta visszatérő eleme művészetének. Ladik Katalin a magyar hangköltészet és képzőművészet ikonikus alakja, idén szerepelt a Kasselben és Athénben párhuzamosan megrednezésre került Documenta 14-en.

Hangok: Ladik Katalin, Fischer Károly
Ének: Biszák Júlia
Zene, hangszer: Király Ernő, citrafon (új hangszer)
Szöveg: Ladik Katalin, Lewis Carroll, James Joyce
Munkatársak: Vajda Tibor, Doru Barbulov
Háttéranimáció, multimédia, feliratozás: Schreiner József

Ajánlatunk


Christine-nek elege van. Elég a nagyvárosból, a zajból, de főleg a nemrég elvesztett férjével közös helyszínekből. Költözik tehát: New Yorkból Floridába. Már pakolnak is a költöztetők, egy nap marad a régi életből.

3+ 90 perc, 1 szünettel Bábtechnika: bunraku

Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. És ha muszáj másnak mutatnod magad, mint aki vagy? Hit, remény, szeretet, munka, család, haza, tegnap, ma, holnap, én, te – és ketten együtt.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



Készítette: NeoSoft
Fel