Program


Farkas Mira hárfaestje

Farkas Mira hárfaestje

A tehetség kötelez
Farkas Mira hárfaestje

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. december 14. csütörtök, 19:00

Händel: Prelúdium és toccata (Marcel Grandjany átdolgozása)
Hasselmans: A forrás, op. 44
Albéniz: España, op. 165 – 5. Malagueña
Kreisler: Régi bécsi táncdallamok – 2. Szerelmi bánat
Sarasate: Spanyol táncok, op. 21 – 2. Habañera
Walter-Kühne: Fantázia Csajkovszkij Anyegin című operájának témáira
szünet
Pierné: Konzertstück, op. 39
Ravel: Bevezetés és allegro, op. 46
Farkas Mira (hárfa)Nyári László, Varga Oszkár (hegedű), Krähling Dániel (brácsa), Karasszon Eszter (cselló), Scheuring Kata (fuvola), Puha György (klarinét)

Az est főszereplője először zongorázni tanult, s csak ez után választotta a hárfát, ezt az ősi, de mégis fiatal, pedálos alakjában csak a 19. században újjászületett, varázslatos hangú hangszert. Farkas Mira személyiségéhez a romantika kora áll a legközelebb szenvedélyességével, szélsőségeivel, az általa játszott átiratokat gyakran ő maga készíti. A Junior Prima díjas művész 2014-ben fejezte be tanulmányait kitüntetéses diplomával, Vigh Andrea irányításával. Azóta többször lépett fel a Gödöllői Nemzetközi Hárfafesztiválon, valamint Párizsban és Nagy-Britanniában, zenekarok szólistájaként pedig Magyarországon, Ausztriában, Lengyelországban és Izraelben koncertezett. Pályáján kiegészíti egymást a zenekari és a szólójáték, valamint a kamarazene – sokoldalúságának utóbbi két területét csodálhatjuk meg a már változatosságában is imponáló műsorban. Német, francia, katalán, navarrai, osztrák, vallon, orosz színek, hangulatok, életérzések keverednek az este folyamán, a kiváló fiatal művészhez muzsikus barátai csatlakoznak, hogy a hárfás kamarazene hangszíneit fület és érzékeket gyönyörködtető módon még tovább gazdagítsák.

Rendező: Zeneakadémia Koncertközpont

Ajánlatunk


Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök emberi értékekről, de ravaszságról, cselvetésekről és gyarlóságról is.

A Rumini a mai magyar meseirodalom egyik sztárszerzőjének, Berg Juditnak a legismertebb műve, melyet évről-évre több ezer magyar gyerek olvas kötelező irodalomként az alsó tagozatban.

Székely Csaba Az igazság gyertyái című műve a bözödújfalusiak megpróbáltatásainak állít emléket. A szerző mély empátiával és sajátos humorral fordul e kifejezetten megrendítő téma felé. Egy olyan közösség életébe nyerünk bepillantást, akik mindig is jól megfértek egymással, kivéve a történelemnek abban a négy évben, amikor a hatalom erőszakkal beleszólt az életükbe.

Ajánló


„Háromfogásos gourmet menü” – jellemezte a Bachtrack kritikusa Paavo Järvi koncertjét, amelyen Sibelius, Tüür és Beethoven egy-egy darabját tűzte műsorra.…

Daphne du Maurier regénye alapján a Szegedi Szabadtéri Játékok önálló bemutatója

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



Készítette: NeoSoft
Fel