Program


Ferencsik bérlet 1. - Ránki Dezső zongora, Hamar Zsolt karmester

Ferencsik bérlet 1. - Ránki Dezső zongora, Hamar Zsolt karmester

Két olyan magyar zeneszerző művei keretezik az évadnyitó hangverseny műsorát, akik az 1900-as évek elején kezdték pályájukat, de ma már a klasszikusok közé tartoznak, mindketten huszonnégy esztendősen komponálták itt hallható opusukat.

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. szeptember 25. hétfő, 19:30

Kodály Zoltán 1906-ban komponálta lírai hangulatú szimfonikus költeményét, amelynek érdekessége, hogy még a magyar népzenével átitatott kompozíciói előtt született – ajánlása annak az Arturo Toscanininek szól, aki a New York-i Filharmonikusokkal is bemutatta. Dohnányi Ernő szimfóniája a késő romantikus stílus jegyében íródott, a fiatal titán lenyűgöző tudásával, lendületével és zsenialitásával. Bartók és Kodály pár évvel idősebb kortársa, a 20. század első felének egyik legjelentősebb zongoraművész–zeneszerzője és karmestere ezzel az alkotással állt először közönség elé, mint szimfonikus szerző. Liszt Ferenc az Esz-dúr mellett kétségkívül „szelídebb” hangvételű, poétikusabb pillanatokban gazdagabb, de nem kevésbé magával ragadó zongoraversenye a szólóhangszer és zenekar szimbiózisára épül, ebben is rejlik varázsa. Ránki Dezső pedig az a művész, aki Liszt zenéjének nemcsak csillogó felszínét mutatja meg, hanem gondolati mélységét is értő módon tárja fel a hallgatónak, felejthetetlen élményt nyújtva. A hagyományosan Bartók Béla halálozási évfordulójának előestéjén rendezendő koncerten mutatkozik be márciusi beiktatása után hivatalosan is a zenekar Kocsis Zoltánt követő zeneigazgatója, Hamar Zsolt.

Hamar Zsolt zeneszerző

Kodály: Nyári este
Liszt: Zongoraverseny A-dúr
Dohnányi:  I. szimfónia

Ránki Dezső zongora
Nemzeti Filharmonikus Zenekar

Ajánlatunk


Május 11-én fergeteges ValMar koncerttel zárul a 2024-es Pápai Expo és Agrárpiknik, az év legmenőbb agrárrendezvénye.

Schiller szenvedélyektől szétrobbanó darabjában örök ellentétpárok csapnak össze: a kötelesség és a szabadság, a hatalomvágy és az erkölcsi tisztaság, a megfelelési kényszer és önmagunk vállalása, az önzés és a szerelem.

A musicalben árva gyerekek egy csapata kószál a háborús front kellős közepén. Egy békés hajlékra vágynak, ahová behúzódhatnak éjszakára. És természetesen egy jó falatra. Ha nem kapnak ételt, akkor elcsenik maguk. De ugyan ki tudna haragudni rájuk? Csak túl akarják élni a háborút. Ma, amikor milliók kényszerültek elhagyni otthonukat, ez is döbbenetesen ismerős üzenet.

Ajánló


Csak a szeretet: az egyetlen és ősi, időn és téren átívelő, mindannyiunkat összekötő energiáról beszél Magyarország első számú újcirkusz-társulata, a…

„Nem fiatalok. Nem szépek. Nem hibátlanok. De ma este színpadra lépnek, és le sem engedjük őket, míg nem marad –…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



Készítette: NeoSoft
Fel