Program


Ferencsik bérlet 4. - vezényel: Keri-Lynn Wilson

Ferencsik bérlet 4. - vezényel: Keri-Lynn Wilson

Világhírű kanadai karmester vezényli a Nemzeti Filharmonikusokat: Keri-Lynn Wilson a Szlovén Filharmonikusok egykori első karmestere, pályakezdőként Claudio Abbado asszisztenseként dolgozott a Salzburgi Fesztiválon, ma már neves európai operaházakban lép fel visszatérő vendégként.
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. december 14. csütörtök, 19:30

A műsorban két szimfónia csendül fel, mindkettő különleges valamilyen szempontból. Penderecki, aki az 1960-70-es évek egyik vezető avantgárd zeneszerzőjeként került az élvonalba, ma már kizárólag „könnyen fogyasztható”, tetszetős és hatásos műveket ír, amelyek rendkívül népszerűek a közönség körében. A 2017-ben nyolcvannegyedik életévét betöltő zeneszerző – Lengyelország legjelentősebb művészeinek egyike – éppen az 1980-ban befejezett a II. szimfóniával nyitott új, neoromantikus korszakot életművében; ebben az egytételes kompozícióban a Csendes éj kezdetű német karácsonyi dal foszlányai térnek vissza idézetként, innen származik a mű megkülönböztető címe. Mahler IV. szimfóniája többek között abban egyedi, hogy utolsó tétele zenekari dal, amely az előző három tétel utólagos magyarázata is egyben. A különleges érzelemvilágú művet túlvilági idill, bölcs derű hatja át, vagy ahogyan a zeneszerző közeli barátja, Bruno Walter megfogalmazta: „bensőséges áhítat álmodja égi álmát”. Kiemelkedő tehetségű fiatal énekes szólista a közreműködő; Zemlényi Eszter a 2016-os szegedi Simándy Nemzetközi Énekverseny különdíjasa és a debreceni Petrovics Emil Énekverseny győztese.


Keri-Lynn Wilson karmester

Penderecki: II. szimfónia “Karácsony”
Mahler: IV. szimfónia G-dúr

Zemlényi Eszter szoprán

Nemzeti Filharmonikus Zenekar

Ajánlatunk


Van a Bajza utca sarkán egy kis palota. A józsefvárosi Nagytemplom utcai bérházban pedig izgatott a készülődés. Pünkösdi Kató színinövendék a Csókos asszony címszerepét játssza. Ünneplik őt meg eljegyzését Dorozsmay Pista zeneszerzővel. A vőlegény azonban átmulatja az éjszakát, zálogba csapja a jegygyűrűket, és megszökik Rica Macával. A botrányos megcsalatás után érkezik Tarpataky báró, a híres mecénás. Katónak pedig dönteni kell: palota és gazdagság, csillogással kecsegtető siker vagy a szegényes bérházban eltöltött élet boldogságra vágyakozva. Zerkovitz Béla egyik legnépszerűbb, örökzöld, operettje csupa humor, szenvedély, szerelem, színház a békebeli Pestről, amikor olyan slágerek csendülnek fel többek között, mint az Asszonykám, adj egy kis kimenőt, az Éjjel az omnibusz tetején, a Gyere, te nímand, a Mi, muzsikus lelkek, valamint a műfaj és a darab emblematikus dala, a Van a Bajza utca sarkán... kezdetű sláger.

Antony Jay és Jonathan Lynn politikai komédiája, amelynek az eredetét jelentő tévésorozat a BBC műsorán aratott világsikert, a hatalom sajátos kulisszái mögé enged betekintést.

Az évad művésze, Snétberger Ferenc koncertsorozatának első estjére vadonatúj mű ősbemutatójával készül. Movements című háromtételes darabjában zeneszerzőként és virtuóz szólistaként is remekel.

Ajánló


Schiller szenvedélyektől szétrobbanó darabjában örök ellentétpárok csapnak össze: a kötelesség és a szabadság, a hatalomvágy és az erkölcsi tisztaság, a…

Godfrey Reggio, a kísérletező szellemű amerikai rendező 1982-ben készítette el Koyaanisqatsi című filmjét, amely az új iránt fogékony közönség köreiben…

A „Popzene időgépben” koncepció mögött mindenki által ismert kortárs popsikerek és örökzöld popslágerek swingesített, jazzesített, doo-woposított, Motown-hangzású soulba ültetett feldolgozásai…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



Készítette: NeoSoft
Fel