Program


FÜGGÖNY ELŐTT

FÜGGÖNY ELŐTT

A Függöny előtt, maszk nélkül című beszélgetős est havonta egy-egy alkalommal jelentkezik majd, ahol egy-egy közönség kedvenccel “civilben” találkozhatnak az érdeklődők.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. április 12. csütörtök, 19:00

Márciusban a világ egyik legismertebb operája mellett a szintén világhíres Frankenstein szörnyetege is fellép a Szegedi Nemzeti Színház színpadán.

Frankenstein története szinte mindenki előtt ismert, Mary Shelley eredeti története ugyanakkor nagyon elüt attól a horror sztoritól, ami mára már körüllengi az őrült tudós mesebeli lényét. Hollós Gábor rendező ezért újra elővette a kötetet, s színpadra állítja a szörnyeteg meséjét. “A történet tulajdonképpen ott kezdődik, hogy a fiatal tudós hullák felhasználásával életre kelt egy lényt, akit végül torz külleme miatt eltaszít maga mellől. A kidobott embernek egyedül kell szembenéznie az élet nehézségeivel: próbál maga mellé társakat találni, keresi a szerelmet, tanul és figyeli az emberek viselkedését, mégsem fogadja be senki. Elkeseredésében agresszív lesz, ezért kezd el gyilkolni” – vázolta fel a rendező. Szívós László, aki Frankenstein lényét alakítja, úgy fogalmazott, ez a színmű a felelősségvállalásról, az egymásra való odafigyelésről, az emberi kapcsolatokról szól, igen komoly tanulsággal a darab végén. Mary Shelley történetét március 6-án láthatják a színház szerelmesei.

Március 20-án az egyik legnépszerűbb operát, a szegedi színházban az elmúlt fél évszázadban leghosszabb ideig játszott Tosca című darabot tűzik újra műsorra, egy kis újítással. A Magyar Állami Operaház művészeti igazgatója, Anger Ferenc rendezi a művet, aki a szegedi teátrumban kezdte pályafutását, a zenedráma további érdekessége pedig, hogy a kettős szereposztásban Mario Cavaradossi szerepében Sorin Lupu kolozsvári énekest láthatják az érdeklődők, akinek ez lesz első magyarországi bemutatkozása.

A hónap végén, március 27-én ismét egy vendégjátéknak ad helyet a kisszínház. A Mórahalmi Színtársulat Lázár János rendezésében mutatja be a Pygmalion című darabot. A 15 éves társulat harmadik alkalommal mutatkozik be Szegeden, tavaly A kaktusz virágát láthatták előadásukban a szegedi nézők.

Ajánlatunk


Lázár Ervin mesejátékát már számos változatban láthatták az író rajongó olvasói. Tévéjáték, könyv, vagy színházi formában, sőt egy generáció nevelkedett Dömdödöm kedves versmondásán, vagy Bruckner Szigfrid hencegő oroszlán nagyzolásain.

Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök emberi értékekről, de ravaszságról, cselvetésekről és gyarlóságról is.

A művész pályafutásának 30 éves évfordulóját ünnepli idén és a jubileumi turnéja keretében dupla koncertet ad Budapesten!

Ajánló


Május 11-én fergeteges ValMar koncerttel zárul a 2024-es Pápai Expo és Agrárpiknik, az év legmenőbb agrárrendezvénye.

Csak a szeretet: az egyetlen és ősi, időn és téren átívelő, mindannyiunkat összekötő energiáról beszél Magyarország első számú újcirkusz-társulata, a…

Schiller szenvedélyektől szétrobbanó darabjában örök ellentétpárok csapnak össze: a kötelesség és a szabadság, a hatalomvágy és az erkölcsi tisztaság, a…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



Készítette: NeoSoft
Fel