Program


Győri Balett: Rómeó és Júlia

Győri Balett: Rómeó és Júlia

A XI. Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozó programja
Vámos György balettje William Shakespeare műve alapján

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. szeptember 19. kedd, 19:00

Szergej Prokofjev zenéjében találta meg Vámos György Rómeó és Júlia című balettjének a kulcsát, amelynek 1997-ben a Rheinoper-ben volt a premierje. A renaissance-ból a múlt század 20-as éveibe átültetetve hozza összhangba a koreográfus a klasszikus balett hagyományait a Prokofjev-i igénnyel, hogy „megmutassa a színpadon az emberi érzelmeket“. Vámos olyan táncoló színészeket akar, akik a testükkel beszélnek és énekelnek. Rómeó és Júlia, nála két olyan fiatal, akik a darab elején még gondtalanok, egy kicsit naívak, de képesek elsöprően szenvedélyes érzésekre is, amelyek aztán tragédiába torkollanak. Nem egy álmodozó táncoló párt mutat, hanem két életvidám, erőteljes egyéniséget – akik elég erősek ahhoz, hogy szeressenek, és meghaljanak.

(A Stuttgarter Zeitung a következőképpen foglalja össze az ujjongva ünnepelt premier után a darabot: Vámos rendkívül izgalmasan meséli el a történetet, akár egy fergeteges vágómunkával készült filmet is láthatnánk a színpadon. A klasszikus akadémikus táncból kiindulva briliáns, polifonikus tömegjeleneteiben rendkívül hatásosan formálta meg a történetet. Csodálatosan tiszta költészettel telített Pas de deux-k, ügyesen átpszichologizált szólisták és a társulat…)

Zene: Szergej Prokofjev
Asszisztensek: Joyce Cuoco, Alexej Afanassiev, Kara Zsuzsanna
Díszlet, jelmez: Michael Scott
Fény: Klaus Gärditz, Hécz Péter

Ajánlatunk


Az Anconai szerelmesek kacagtatóan fordulatos, kedvesen pikáns, szellemes, zenés összekacsintás a hetvenes évek olasz slágereivel. Szerelem, slágerek, tánc, gegek, csipetnyi erotika, poénok, kacagás, happy end.

Daphne du Maurier regénye alapján a Szegedi Szabadtéri Játékok önálló bemutatója

zenés party két részben

Ajánló


Ha sírva akar nevetni, ezt az előadást ne hagyja ki!

Bár egészen kicsi kora óta hangszerek között nevelkedett, sokáig nem volt egyértelmű, hogy a zenei pályát választja. A szakralitáshoz máig…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



Készítette: NeoSoft
Fel