Program


Horti Lilla és a Kelemen Kvartett

Horti Lilla és a Kelemen Kvartett

Otthon a Zeneakadémián
Horti Lilla és a Kelemen Kvartett

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. október 24. kedd, 19:30

Puccini: Krizantémok
Schönberg: 2. (fisz-moll) vonósnégyes, op. 10
szünet
Brahms: 1. (c-moll) vonósnégyes, op. 51/1
Horti Lilla (szoprán)Kelemen Kvartett: Kelemen Barnabás, Kokas Katalin (hegedű), Homoki Gábor (brácsa), Fenyő László (cselló)

A 2017–2018-as évadban a Zeneakadémia rezidens együttesének megtisztelő címét viselő Kelemen Kvartett koncertjén három mű szólal meg, s e három művet alig több mint három évtized választja el egymástól. Johannes Brahms első vonósnégyese 1873-ban született, a szerző negyvenéves korában. Brahms állítólag több mint húsz vonósnégyest írt és semmisített meg, mire az elsőt felvállalta: ám a végeredményből úgy tűnik, érdemes volt várnia. Puccini kevés kamaraművének egyike, a Crisantimi című vonósnégyes alig több, mint másfél évtizeddel később, 1890-ben született egyetlen éjszaka alatt (a sötét tónusú zenét felhasználta később a Manon Lescaut utolsó felvonásában). Schönberg 2. vonósnégyese pedig 1908-as, a zeneszerző életének egyik legsúlyosabb válságát önti zenébe: amikor felesége, Mathlide rövid időre otthagyta közös barátjukért, a festő Richard Gerstlért (miután Mathilde visszatért Schönberghez, Gerstl öngyilkos lett). A darab nemcsak a személyes dráma végtelenül expresszív kifejezése miatt izgalmas, hanem azért is, mert Schönberg itt számol le végleg a hagyományos tonalitással, a harmadik és negyedik tétel ráadásul a műfaj határain is túllép, amikor szoprán szólót emel be az absztrakt hangszeres kamarazene csúcsának számító vonósnégyesbe. Georg Trakl két versét a II. Marton Éva Nemzetközi Énekverseny második díjasa, Horti Lilla fogja énekelni.

Rendező: Zeneakadémia Koncertközpont

Ajánlatunk


Budapest, 2024. október 10. – A Piero Barone, Ignazio Boschetto és Gianluca Ginoble alkotta világhírű olasz pop-opera trió, az IL VOLO, egy felejthetetlen koncerttel tér vissza Budapestre, hogy elvarázsolja a magyar közönséget az MVM Dome színpadán, 2024.10.10-én.

Pietro Mascagni PARASZTBECSÜLET / MESSA DI GLORIA Koncertszerű előadások magyar, angol és eredeti nyelvű felirattal

Schiller szenvedélyektől szétrobbanó darabjában örök ellentétpárok csapnak össze: a kötelesség és a szabadság, a hatalomvágy és az erkölcsi tisztaság, a megfelelési kényszer és önmagunk vállalása, az önzés és a szerelem.

Ajánló


Mogyeszt Muszorgszkij BORISZ GODUNOV Opera négy felvonásban, prológussal, orosz nyelven, magyar és angol felirattal

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



Készítette: NeoSoft
Fel