Program


Így írtunk mi?

Így írtunk mi?

Az ókori levelektől napjaink e-mailjéig

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. augusztus 18. péntek, 16:00

„Levelet küldeni azért jó, mert úgy juthatunk el valahová, hogy csak a szívünk kel útra.”
Phyllis Theroux

Korunk embere rengeteget kommunikál, a kommunikáció évszázadát éljük. Ma már lehetőségünk van akár egyetlen gombnyomással a világ bármely részével kapcsolatot teremteni, ez hozza közel egymáshoz a távoli földrészeket, embereket egyaránt. A rövid e-mailek világában már szinte elképzelhetetlennek tűnik a klasszikus levelezés, holott eleink nem véletlenül osztották meg évszázadokon keresztül szívesen egymással koruk, életük, szerelmük tapasztalatait és – nem utolsó sorban – önmagukat írásaikban. A prózai és verses levelezés különleges miliőjére, kulturális értékeire szeretnénk felhívni a ma emberének figyelmét négy részesre tervezett interaktív programsorozatunkban, melyben korszakonként (ókor, középkor, újkor, legújabb kor) szemléltetjük a levelezés történetét.

Négy estünket a négy korszak íróinak, költőinek és közéleti személyiségeinek levelezéseiből állítottuk össze, különös hangsúlyt fektetve a magyar vonatkozásra.A prózai és verses levelek felolvasását neves művészekkel valósítjuk meg, valamint estjeinket a kor szellemének „zenei üzenetet” is színesítik majd.

Ajánlatunk


„Nem fiatalok. Nem szépek. Nem hibátlanok. De ma este színpadra lépnek, és le sem engedjük őket, míg nem marad – alul semmi!”

Ajánló


Tavaly az Edinburgh Fringe Fesztiválon óriási kritikai és közönség sikert arató IMA újra látható a Müpa mellett felállított sátorban.

„Hegedűs a háztetőn… valahol mind azok vagyunk. Megpróbálunk egy letisztult dallamot kicsalni, miközben egyensúlyozunk, hogy ne szegjük nyakunkat. Nem könnyű!”

Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



Készítette: NeoSoft
Fel