Program


Karácsonyi csillag - Ziránó Színház

Karácsonyi csillag - Ziránó Színház

KARÁCSONYI CSILLAG
A Ziránó Színház előadása.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2016. december 11. vasárnap, 10:00

Az előadás téli ünnepünk varázslatos és titokzatos voltát hirdeti: bábokkal és zenével, énekekkel fűszerezett élő játékkal elevenedik meg a betlehemi történet. Fény és sötétség, szent és profán, humoros játékosság és ünnepélyes, komoly ragyogás váltják egymást.
Ritmus-játék, vásári bábjátékok, hagyományos, népi betlehemesek. Az előadás csúcspontján, a kisded születésének pillanatában megváltozik, sőt, megáll az idő. Angyali szózat hallik, minden ragyog. Kiolthatatlan fény érkezik a világba, amely fölött semmilyen ördögi szándék nem arathat győzelmet.

Játsszák: Boráros Milada, Pfeifer Zsófia, Varga Péter

Szöveget írta: Boráros Milada

Az előadást tervezte és készítette: Boráros Szilárd

A Magamura Alkotóműhely és a Ziránó Színház közös előadása.

3 éves kortól ajánljuk.

Az előadás után varázssüti és kézműves foglalkozás várja a gyerekeket.

„Családi bábszínház vagyunk; Hottón, egy zalai domb tetején élünk. Itt nevelgetjük gyermekeinket és bábjátékainkat, és nevelődünk gyermekeink és játékaink segítségével. Nagyvárosi nagy- bábszínházból indultunk el. Tanultunk és tanulunk „felsőfokon”, de bizton állíthatjuk, hogy a legkisebb helyeken játszva tanulunk a legtöbbet, a legapróbbaktól! Időről időre előkerülnek a nagy kérdések: Vajon a kakasok ébresztik a Napot vagy a Nap ébreszti a kakasokat? Miért is kell megzsírozni a szekerünk kerekét? Hogyan tudjuk kívül tartani a hamis ígéretekkel kopogtató, minket bekebelezni akaró farkasokat? Répaültetés helyett lehet-e gondtalanul szunyókálni egy fazék alatt? Engedjük-e, hogy egy ördög kioltsa a csillagokat? Válaszainkat szívesen megosztjuk Mindenkivel! Aki nem hiszi, járjon utánunk!”

Ajánlatunk


Van a Bajza utca sarkán egy kis palota. A józsefvárosi Nagytemplom utcai bérházban pedig izgatott a készülődés. Pünkösdi Kató színinövendék a Csókos asszony címszerepét játssza. Ünneplik őt meg eljegyzését Dorozsmay Pista zeneszerzővel. A vőlegény azonban átmulatja az éjszakát, zálogba csapja a jegygyűrűket, és megszökik Rica Macával. A botrányos megcsalatás után érkezik Tarpataky báró, a híres mecénás. Katónak pedig dönteni kell: palota és gazdagság, csillogással kecsegtető siker vagy a szegényes bérházban eltöltött élet boldogságra vágyakozva. Zerkovitz Béla egyik legnépszerűbb, örökzöld, operettje csupa humor, szenvedély, szerelem, színház a békebeli Pestről, amikor olyan slágerek csendülnek fel többek között, mint az Asszonykám, adj egy kis kimenőt, az Éjjel az omnibusz tetején, a Gyere, te nímand, a Mi, muzsikus lelkek, valamint a műfaj és a darab emblematikus dala, a Van a Bajza utca sarkán... kezdetű sláger.

Lázár Ervin mesejátékát már számos változatban láthatták az író rajongó olvasói. Tévéjáték, könyv, vagy színházi formában, sőt egy generáció nevelkedett Dömdödöm kedves versmondásán, vagy Bruckner Szigfrid hencegő oroszlán nagyzolásain.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



Készítette: NeoSoft
Fel