Program


King Crimson - Uncertain Times - European tour 2018

King Crimson - Uncertain Times - European tour 2018

Az 1969 óta működő King Crimsont a progresszív rock legrangosabb együtteseként tartják számon, de valójában kilóg minden skatulyából, és mindig is tartózkodott azoktól a látványos show-elemektől, amelyek a műfaj többi kiválóságát jellemezték.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. június 29. péntek, 20:00

Még lemeze sem volt, amikor 1969 nyarán a Rolling Stones előzenekaraként lázba hozta a Hyde parkot, néhány héttel korábban pedig Jimi Hendrixet bűvölte el a Marquee klubban. Addig elképzelni sem lehetett, hogy egy zenekarban együtt hasson a legfinomabb líra a legvadabb kakofóniával.
1969 és 1974 között az együttes egy sor kiváló lemezt készített (In the Court of the Crimson King; In the Wake of Poseidon, Lizard; Islands; Larks' Tongues in Aspic; Starless and Bible Black; Red), de a felállása közben gyakran változott. És amikor az alapító Robert Fripp 1974 végén bejelentette, hogy a Crimsonnak egyszer s mindenkorra vége, hat évig valóban úgy tűnt, hogy „a király halott”. Ám azután szerencsére Frippnek be kellett látnia, hogy bizonyos zenéket kizárólag a King Crimson tagjaként képes megalkotni. 1996-ban „dupla trióként” játszottak először Magyarországon, 2003-ban dupla duóként tértek vissza, most pedig dupla kvartettként érkeznek a Müpába Uncertain Times című turnéjuk során.
A gitáros Fripp mellett három dobos, Pat Mastelotto, Gavin Harrison és Jeremy Stacey, a billentyűs Bill Rieflin, a gitáros-énekes Jakko Jakszyk, a basszusgitáros Tony Levin és a szaxofonos-fuvolás Mel Collins alkotja a zenekart. Koncertjükön megidézik a King Crimson valamennyi korszakát, az újrahangszerelt örökzöldek között hat olyan darabbal, amelyet korábban koncertjeiken nem játszottak, megtoldva mindezt a legújabb, immár három dobosra írt szerzeményeikkel - közel ötven év esszenciáját kínálva három órában.

Ajánlatunk


Fenyő Miklós – Tasnádi István MADE IN HUNGÁRIA musical két részben

A legnagyobb slágerek Geszti Péter (és bolygónk) meghatározó korszakaiból, Rap+Az, zene+stand up, vidám időutazás, meglepő fordulatok, korszakos vendégek, és egyedülálló AI látványosság!

Milyen szerepet játszik az életünkben az alkohol? A 1,5 ezrelék különleges alkotófolyamatból születik, a valóságból építkezik a közösségi színház és a részvételi film kutatómódszereivel. Miért iszunk? Mikor iszunk? Mit fed el, és mit hoz a felszínre az alkohol? Miként tabusítjuk ezt a témát a magyar társadalomban?  Professzionális színészek helyett hétköznapi emberek állnak a színpadon, a személyes történeteiket osztják meg. Így vizsgáljuk velük közösen az alkoholfogyasztás különböző aspektusait és dilemmáit, nyomába eredünk azoknak a hiányoknak, melyek mögötte húzódnak. 

Ajánló


Lázár Ervin mesejátékát már számos változatban láthatták az író rajongó olvasói. Tévéjáték, könyv, vagy színházi formában, sőt egy generáció nevelkedett…

Halász Judit színészi pályafutásával párhuzamosan új műfajt teremtett előadóművészként. Magyar költők verseit évtizedek óta énekli – a magyar könnyűzene legjobbjainak…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



Készítette: NeoSoft
Fel