Program


Király Csaba zongoraestje

Király Csaba zongoraestje

„MVM Koncertek – A Zongora a Festetics Palotában”
Király Csaba zongoraestje


 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. február 16. szombat, 19:00

Műsor:Liszt:

Erdőzsongás, 3. magyar rapszódia, Un sospiro, Scherzo és induló ***
Két transzcendens etűd (Ricordanza, f-moll etűd), Desz-dúr consolation, no. 3,  
Bellini–Liszt: Norma-parafrázis  

Király Csaba zongora- és orgonaművészi diplomáját a Zeneakadémián szerezte 1989/90-ben. Tanárai voltak: Apagyi Mária, Halmágyi Katalin, Kocsis Zoltán, Falvai Sándor (zongora), Lantos István, Gergely Ferenc (orgona). Pályája során hét magyar és két nemzetközi zongoraversenyen (Cagliari 1996, New Orleans 1997) nyert első díjat. Számos koncertsorozatot adott, melyek alkalmával előadta Bach és Liszt teljes orgonaéletművét, Mozart, Beethoven, Schubert valamennyi zongoraszonátáját, Bartók összes zongoraművét, Liszt, Chopin és Schumann zongoraéletművének jelentős részét. Hangversenyeinek száma meghaladja az ezret. Műsorain megkülönböztetett szerepet játszanak a zenekari és oratorikus művekből készített nagyszabású orgonaátiratai, a kortárszenei alkotások bemutatása, valamint az improvizáció is. Hazai és nemzetközi fesztiválok meghívottjaként nagy sikerrel szerepelt Európa országaiban, az Egyesült Államokban, Kanadában, Dél-Koreában, Japánban, Kínában Egyiptomban, Indiában és Törökországban. Előadóművészi tevékenységéért 2003-ban Liszt Ferenc díjjal tüntették ki. 2005-től a Liszt Ferenc Társaság főtitkára, majd 2013-tól a társaság elnöke lett. Több évig tanított a Zeneakadémia zongora szakán, majd egy évig Dél-Koreában vendég orgonatanárként. Világszerte tartott mesterkurzusokat. Három éven át volt a budapesti Bartók Béla Emlékház igazgatója. Jelenleg a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Kar tanszakvezető egyetemi tanára, ahol 2002 óta tanít az intézmény zongora- és orgona szakán.

 

Ajánlatunk


zenés játék két részben

Az előadás arról szól, milyen hazugságban élni, hazugságban leélni egy életet, és milyen, ha ezt a hatalmi elit különféle rétegeinek való megfelelés kényszeríti ránk. (Kovács Bálint)

A tengerparti szálló valójában családi villa, aminek tulajdonosával meghitt viszonyba keveredik. Egy szép napon a rendező felesége elhatározza, hogy meglátogatja férjét ebben a sokat dicsért panzióban. Rögtönözni kell! Villámgyorsan „létrehoznak” egy szállodát..

Ajánló


Gyere el! Nem fogsz megváltozni, de lesz a darabban egy-két hozzád hasonló figura. Talán még azt is megtudod, hogy miért…

Szekeres Adrien és László Boldizsár szimfonikus dal-estje

A mindennapjainkhoz hasonlóan sok humorral és persze sok aggodalommal megírt, lebilincselően izgalmas, rejtvényhez hasonló kortárs Lear-parafrázist Máté Gábor rendezi.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



Készítette: NeoSoft
Fel