Program


Kocsis Zoltán bérlet 2. - Berkes Kálmán karmester és klarinét

Kocsis Zoltán bérlet 2. - Berkes Kálmán karmester és klarinét

Ezen az estén Kocsis Zoltán egyik legközelebbi barátja és muzsikus partnere áll a Nemzeti Filharmonikusok élére. Berkes Kálmán évtizedek óta a magyar zenei élet meghatározó alakja, aki először klarinétosként, majd a Budapesti Fúvósegyüttes alapító vezetőjeként szerzett múlhatatlan érdemeket.

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. november 11. szombat, 19:30

 Karmesteri pályáját az 1980-as években kezdte, 2004 és 2006 között a Nemzeti Filharmonikusok állandó vendégkarmesteri tisztségét töltötte be, ma a Győri Filharmonikusok vezető dirigense, valamint két évtizede a tokiói Musashino Akadémia professzora és zenekarának vezetője. A koncert nyitányaként Mozart nyolc fúvós hangszerre írt, szimfónia komolyságú szerenádja szólal meg, amely a zeneszerző stílusának minden csodálnivaló jellegzetességét magán viseli a bájtól és életörömtől a tragikumig. Az egykori főzeneigazgató nevét viselő bérlet e második estjén Kocsis Zoltán számos merész és különleges hangszereléséből hallhatjuk azt a sorozatot, amely az általa olyannyira szeretett és a világon alighanem páratlan elhivatottsággal kutatott és felfedezett Rachmaninov tizenhét Etűd-tablójából válogat. Az est második részében a szimfónia történetének egyik csúcsműve csendül fel, amelyet a zeneszerző állítólag legjobb kompozíciójának tartott. A VII. szimfónia  az érett klasszicizmus stílusjegyeit viseli magán, beethoveni tömörséggel és szókimondással – elég csak a második tételre gondolni, amelynek főtémája sokáig csak egyetlen hangot ismételget a Kis kacsa fürdik gyermekdal ritmusában. De nemcsak emiatt lenyűgöző remekmű, hanem például azért is, mert minden tétele más-más ritmusvilágot jelenít meg – ezért is nevezte el Richard Wagner a tánc apoteózisának.

BERKES KÁLMÁN karmester és klarinét

Mozart: Szerenád c-moll, K. 388
Rachmaninov-Kocsis: Etűd-tablók
Beethoven: VII. (A-dúr) szimfónia, op. 92

Nemzeti Filharmonikus Zenekar

Ajánlatunk


Pintér Béla és Társulata: A Sehova Kapuja

Gyere el! Nem fogsz megváltozni, de lesz a darabban egy-két hozzád hasonló figura. Talán még azt is megtudod, hogy miért ANYÁM ORRA a címe!

Ajánló


Az előadás arról szól, milyen hazugságban élni, hazugságban leélni egy életet, és milyen, ha ezt a hatalmi elit különféle rétegeinek…

A világon először a Madách Színház kapta meg a jogot, hogy non-replica változatban állítsa színpadra a Mamma Mia! musicalt. A…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



Készítette: NeoSoft
Fel