Program


Kodály Vonósnégyes / BTF 2018

Kodály Vonósnégyes / BTF 2018

2018-ban emlékezik meg a zenei világ Csajkovszkij, Debussy és Rachmaninov halálának 125., 100. és 75. évfordulójáról
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. április 5. csütörtök, 19:30


Debussy: g-moll vonósnégyes, op. 10
Rachmaninov: Románc és Scherzo
Csajkovszkij: Firenzei emlék, op. 70

A három szerző zenéje sok szálon kapcsolódik össze, és az életutak is – ha nem is a szó szoros értelmében – gyakran keresztezték egymást. A fiatal Debussy például ugyanannak a gazdag orosz mecénásasszonynak a támogatását élvezte, aki hosszú éveken át biztosította Csajkovszkijnak a független komponálás lehetőségét, Rachmaninov pedig előadóművészként (zongoristaként éppúgy, mint karmesterként) sokat tett Csajkovszkij zenéjének népszerűsítéséért.

A koncertprogram érdekessége, hogy a legkorábbi darab a „legfiatalabb” szerzőtől, Rachmaninovtól származik, s hogy a Debussy-mű és a Csajkovszkij-darab premierjét mindössze egy év választja el egymástól. Három művet hallgathatunk meg tehát az 1890-es évek legelejéről.

Közreműködik:
Onczay Csaba – cselló, Szűcs Máté – brácsa

A vonósnégyes tagjai:
Falvay Attila, Bangó Ferenc – hegedű,
Fejérvári János – brácsa, Éder György – cselló

Ajánlatunk


Janikovszky – lánykori nevén Kucses – Éva tizenkét és tizennyolc éves kora között, 1938-tól 1944-ig vezette a naplóját. Negyedik naplófüzetének borítóján ceruzával írva ez áll: „Kizárólag az utókor számára.”

Ezt a darabot irodalmunk tényleges szereplői és azok sorsa ihlették. A részleteket azonban sokhelyütt a szerzők és a műfaj igényei alakították.

A „Csirbiri” koncerten a filmkoncert zenei anyagából hallható válogatás, amely csokorba fogja Halász Judit egyedülálló pályafutásának legnépszerűbb alkotásait.

Ajánló


A filmek és játékok zenéin alapuló koncertek Európa-szerte ismert specialistája, a francia Overlook Events a tavaly decemberi teltházas A Gyűrűk…

A fiatal Edmond Dantest a menyegzőjéről viszik el a rendőrök egy feljelentés alapján. If várának börtönébe kerül, ahonnan nincs visszatérés.…

Szekeres Adrien és László Boldizsár szimfonikus dal-estje

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



Készítette: NeoSoft
Fel