Program


KORTALAN KORTÁRS - Manna Produkció

KORTALAN KORTÁRS - Manna Produkció

A Független Színművészetért Alapítvány és a Manna közös produkciója

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. augusztus 9. csütörtök, 20:30

Három színésznő ötletéből született előadássorozat, melynek során olyan kortárs magyar szövegeket visznek színpadra, melyek egyébként talán sosem kerülnének így „terítékre”. Esszéket, novellákat, tárcákat mondanak, énekelnek, sírnak és nevetnek a deszkákra, miközben a képzőművészet, a film és a zene is megjelenik. Minden előadást csak egyetlen egyszer adnak elő a művészek.

Kortalan Kortárs című sorozatunk minden alkalommal egy teljesen új, tematikus előadással jelentkezik, így megismételhetetlen élményben részesíti nézőit. Az estek témájául olyan hívószavak szolgálnak, megannyi más mellett, mint a botrány, az ikon, vagy nyersanyag – hogy csak néhányat említsünk közülük. Az alkotócsapat állandó művészei Fodor Annamária, Herczeg Adrienn és Járó Zsuzsa, minden alkalommal teljesen elölről építi fel az előadást, hogy végül egy varázslatos „összművészeti csemegében” legyen részünk.

Az első felvonásban kortárs szövegek feldolgozását láthatjuk, ami minden eseményre külön, a témában felkért művészek munkáiból áll össze. Van köztük olyan író/költő, aki kifejezetten erre az estére ír valamit, de akad olyan is, aki korábban nem publikált művét hozza nyilvánosságra. A második felvonásban Szily Nóra kérdezi az aznapi témáról és sok minden másról a három színésznőt és egy meghívott vendéget.

 

Ajánlatunk


Kukorica Jancsi és Iluska megindító szerelmi története, a csodás, magyar népmesei motívumokban bővelkedő daljáték, mely híven követi az eredeti művet - és amely több mint száz éve visszatérő sikerdarabja a hazai és határon túli színpadoknak -, negyven év után ismét látható lesz a Budapesti Operettszínházban.

A száz évvel ezelőtt játszódó történet egy ukrajnai, zsidók és oroszok lakta faluban játszódik. Tevje, a tejesember és felesége, Golde egy olyan világ őrzői, melyet a közösség és vallás előírásai határoznak meg. Lányaik azonban már saját kezükbe akarják venni az életüket, szerelemből akarnak férjhez menni.

Ajánló


1905. Elárverezik a párizsi Operaház teljes hajdani berendezéseit. Többek között egy csillárt, amely a kikiáltó szerint egy máig sem…

Macskabál van az elhagyott színház ódon színpadán. Minden évben egyszer megrendezik a bált, és erre összegyűlnek a környék - nagyon…

Rádiós, a fiatal tudós a számítógépe tökéletesítésén dolgozik a padláson. Ide érkezik meg négy bolyongó szellem – Kölyök, Meglökő, Herceg…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



Készítette: NeoSoft
Fel