Program


Ludmann Mihály- Művészet és Irodalom

Ludmann Mihály- Művészet és Irodalom

Ludmann Mihály művészettörténész előadása

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. június 13. kedd, 18:30

Május 2.

Művészet és irodalom - Nimfák és héroszok

A nimfák görög mitológiai nőalakok, akik a természet erőinek megtestesítői. Szép nőként a festészet és szobrászat kedvelt témái. A héroszok a görög mitológia félistenei, akik istenek és földi halandók nászából születtek. Legismertebbek közül Héraklész, Perszeusz és Akhilleusz. A kedvelt művészettörténeti sorozat ezen előadásán a képzőművészet kedvelt nimfáival és héroszainak történetével, ábrázolásaival ismerkedhetünk meg.

Május 16.

Művészet és irodalom - Kegyetlen istenek

Az istenek nehezen tűrték, ha földi halandók többnek gondolták magukat náluk, netán belementek a vetélkedésbe. A versengés kimenetele nem volt kétséges, és az istenek kegyetlenül megtorolták az emberek nagyravágyását. Így helyre állt a világ rendje és példát mutattak az elkövetkező generációk számára is. Kik voltak, akik vetélkedtek és mi lett a büntetésük, ez ezen az estén kiderül.

Május 30.

Művészet és irodalom - Róma alapítása, római hősök a királyság és köztársaság korából

A város megalapításáról kétféle történet is ismert. Ezek és a városállam küzdelme a szomszédos törzsekkel, többek között a szabinokkal, a képzőművészet kedvelt témái voltak, különösen az eszményt kereső klasszicizmus korában. Kitűnő festők örökítették meg a hősi küzdelmet és a hozzá kapcsolódó katonás fegyelmet. Ezekkel a történetekkel és ábrázolásukkal ismerkedhetünk meg a művészettörténeti sorozat előadásán.

Június 13.

Művészet és irodalom - Pompeji világa

A 79-ben elpusztult város belekövült a vulkáni hamuba. Egy részét feltárták, és így hitelesen kibontakozik egy római jómódú város élete és mindennapjai. A népszerű művészettörténeti sorozat nyári szünet előtti utolsó előadása a pompeji épületek és az ott megmaradt művészi alkotások világát mutatja be sok képpel illusztrálva. Ez az előadás zárja az ókori krétai-görög-etruszk-római művészet világába tett színes utazásunkat.

Ajánlatunk


A művész pályafutásának 30 éves évfordulóját ünnepli idén és a jubileumi turnéja keretében dupla koncertet ad Budapesten!

Bálint András és Jordán Tamás. 72 éve barátok. Hamarosan 80 évesek lesznek. Szomszédok voltak és osztálytársak is. Színészek lettek. Színházakat is vezettek. Egy nagy generáció két legendás alakja. Közös előadásukban történeteket mesélnek magukról, színházszenvedélyükről. Beszélgetésükbe olykor „beleszól” Molnár Ferenc, az egykori budapesti polgárság írója.

Az István, a király egy családi viszály története: Géza fejedelem halála után fia örökölné a hatalmat, de a hagyományokra hivatkozva nagybátyja, Koppány is tömegeket gyűjt maga köré. István külföldi támogatással megszilárdíthatja a pozícióját, de a véres összecsapás elkerülhetetlen.

Ajánló


Az a zenekar, amelyet Kobayashi Ken-Ichiro életében először vezényelt szülőhazája határain kívül, az a budapesti MÁV Szimfonikus Zenekar volt. 2024.…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



Készítette: NeoSoft
Fel