Program


Madácsy István: Fekete lyuk - Diák/Nyugdíjas belépő

Madácsy István: Fekete lyuk - Diák/Nyugdíjas belépő

2018. május 27-től július 29-ig

Valóság-e, amit annak érzékelünk? Kiemelhet-e a káprázatból a gondolkozás, vagy az összpontosított koncentráció, a szertartásosan végzett cselekvés?

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Valóság-e, amit annak érzékelünk? Kiemelhet-e a káprázatból a gondolkozás, vagy az összpontosított koncentráció, a szertartásosan végzett cselekvés? Van-e véglegesnek tekinthető eredménye a kutatásoknak, a felfedezéseknek, a tudományos elméleteknek? Lehet-e ezekkel kezdeni valamit? Mi van kívül és mi van belül? Ki a végső megfigyelő? Létezik-e, hogy a szemünk előtt elterülő látvány hirtelen belezuhan az egyetlen és legerősebb energiába? A művészet eredendően magában hordozza és megteremti a folyamatos metafizikai jelenlétet. Madácsy István Fekete lyuk című kiállításán minden egyszerre igaz és hamis.

Képein minden ott van és nincs semmi. Dolgok, amelyek vagy nincsenek, vagy nem láthatóak. Szimbolikussá emelt formák. Szertartásos munkával létrehozott, ezüstösen rezgő, kozmikus hátterek, valamint merev, kemény, statikus motívumok a végtelenül szenzitív térben.

Kiderülhet, hogy amit olyan nagy meggyőződéssel figyelünk, az valójában nincs is, hanem pontosan ez a nézés, az éber figyelem tartja csak össze és teremti meg. Bekapcsolódhatunk abba a kozmikus játékba, aminek talán nincs célja, oka és értelme sem, miközben előttünk a tudat és a tudatban létező elme rendezett koncepciója találkozik és létrehozza saját következményeit.

Kurátor: Szalai Kata

Ajánlatunk


3+ 90 perc, 1 szünettel Bábtechnika: bunraku

Az előadás arról szól, milyen hazugságban élni, hazugságban leélni egy életet, és milyen, ha ezt a hatalmi elit különféle rétegeinek való megfelelés kényszeríti ránk. (Kovács Bálint)

Minden idők egyik legkedveltebb romantikus története, az ikonikus film sikeréhez méltó, musicalként születik újjá a Madách Színház színpadán.

Ajánló


Fadinard esküvőre készül, de a lova megeszi egy katona szeretőjének szalmakalapját. Hogy a tomboló katona ne verje szét a lakását…

A tengerparti szálló valójában családi villa, aminek tulajdonosával meghitt viszonyba keveredik. Egy szép napon a rendező felesége elhatározza, hogy meglátogatja…

A fiatal Edmond Dantest a menyegzőjéről viszik el a rendőrök egy feljelentés alapján. If várának börtönébe kerül, ahonnan nincs visszatérés.…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



Készítette: NeoSoft
Fel