Program


Márai Sándor: Varázs
3

Márai Sándor: Varázs

Márai Sándor: VARÁZS
színjáték 2 részben
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. május 21. hétfő, 19:00

Egy eddig szinte alig felfedezett Márai Sándor-színdarabot, a Varázst mutatta be 2017. október 6-án a Pinceszínház művészi sorsokról, pályaívekről, az egymást követő generációk harcáról - egy szerelmi háromszögön keresztül.

A történet szerint egy idősödő bűvész és egy fiatal – épp pályája csúcsán lévő – idomár küzd egymással egy ifjú légtornász hölgy szerelméért. Az egyik a beérettségével, a másik a friss életerejével. Mindhárman döntés előtt állnak, hamarosan mindannyiuk élete meg fog változni. Nehezen megítélhető erkölcsi kérdések kerülnek elő közöttük.

A polgári világ emblematikus írója 1944-ben vetette papírra a Varázs című darabját, amit 1945-ben mutatott be a Vígszínház Ajtay Andor és Tolnay Klári főszereplésével. Még abban az évben megjelent a dráma a Révai Testvéreknél, azóta azonban mintha elfeledkeztek volna róla, pedig a Márai-életmű legfontosabb erkölcsi kérdéseit boncolgatja. Az utókor a produkció kapcsán csak annyit tud, hogy Márai – Tolnay Klári az író halála után adott interjúja szerint – nem maradt közömbös a csodálatos színésznő iránt.

A Pinceszínház az utóbbi két évtizedben Márai Sándorhoz volt a leghűségesebb, tőle mutatta be a legtöbb produkciót: a Kaland, a Válás Budán és Az Igazi című előadások mind kiemelkedően hosszú szériákat futottak Ferencváros színházának műsorán. A rendező ezúttal is Kőváry Katalin, aki ismét parádés színészgárdával  szövetkezett a lenyűgöző bölcsességekkel teli történet előadására.

Ajánló


félig mese félig musical 9-99 éves korig, két részben

Szekeres Adrien és László Boldizsár szimfonikus dal-estje

Ildikó kiváló szakpolitikus, aki komoly karrier előtt áll, amennyiben le tudja küzdeni egy apró hibáját: nem tud hazudni.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



Készítette: NeoSoft
Fel