Program


MÁV Unokák/1.  10:00

MÁV Unokák/1. 10:00

Unokák és nagyszülők hangversenyei 1.
Hangverseny az 1956-os forradalom 60. évfordulója alkalmából

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2016. október 22. szombat, 10:00

Műsor:

L. van Beethoven: Egmont - nyitány
Bartók B.: Erdélyi táncok
Weiner L.: Divertimento
Farkas F.: A furfangos diákok – részletek

Vezényel: Haraguchi Shoji

A MÁV Szimfonikus Zenekar 1994-ben indította útjára ifjúsági bérletét, azóta minden évadban megrendezi a sorozatot. Ennek alapelve, hogy a gyermekeket a semmi mással össze nem hasonlítható, gyönyörű zenekari hangzással varázsolja el, és miközben a befogadóképességükhöz alkalmazkodó műsorokat ad elő, a zene megértéséhez szükséges ismereteket is közöl, nagyon mértéktartó módon. A hangversenyek helyszíne néhány éve a Nemzeti Múzeum, amely szépségével, illetve történelmi vonatkozású látnivalóival arra is alkalmat ad, hogy a zene kapcsán a magyar történelmet is érintsük. Az idei sorozatban ez a szempont különös hangsúlyt kap azáltal, hogy a koncert egy nappal az 1956-os forradalom 60. évfordulója előtt lesz. Ehhez kapcsolódik a hangverseny műsora is: Beethoven Egmont - nyitánya, majd magyar zeneszerzők művei hangzanak el. Az Egmont - nyitány emblematikus mű, egyrészt témája miatt: egy elnyomott nép fellázad más országból érkezett elnyomói ellen; harca elbukik, de a végső győzelem az övé lesz. Másrészt azért, mert a Magyar Rádió a forradalom leverését követő napokban – nem lévén más hanglemez az ideiglenes stúdióban – állandóan ezt a zeneművet játszotta.

Ajánlatunk


A mindennapjainkhoz hasonlóan sok humorral és persze sok aggodalommal megírt, lebilincselően izgalmas, rejtvényhez hasonló kortárs Lear-parafrázist Máté Gábor rendezi.

1905. Elárverezik a párizsi Operaház teljes hajdani berendezéseit. Többek között egy csillárt, amely a kikiáltó szerint egy máig sem tisztázott baleset okozója volt. A baleset tetteseként az Operaház titokzatos Fantomját emlegették.

Ajánló


Schiller szenvedélyektől szétrobbanó darabjában örök ellentétpárok csapnak össze: a kötelesség és a szabadság, a hatalomvágy és az erkölcsi tisztaság, a…

40 évvel első szegedi előadása után visszatér az István, a király!

Az István, a király egy családi viszály története: Géza fejedelem halála után fia örökölné a hatalmat, de a hagyományokra hivatkozva…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



Készítette: NeoSoft
Fel