Program


Noé bárkáján

Noé bárkáján

Vidák István 70 éves - Életmű kiállítás

A kiállítás címe: „NOÉ BÁRKÁJÁN” – mellyel ki kívánjuk fejezni azt a hagyomány- átörökítő és megújító munkát, mely tevékenységünket jellemzi. Életművünk három alapvető pilléren nyugszik: KUTATÁS, ALKOTÁS, ÁTÖRÖKÍTÉS.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

A kiállításunkat e három gondolat jegyében rendezzük.

„Vannak emberek, akiknek a neve összeforrt valamelyik munkájukkal, alkotásukkal.  Vidák István esetében könnyű lenne ilyen csapdába esni, hiszen a nemezművészet felelevenítője, a nemezelés oktatásának elindítója, kortárs művészeti alkalmazásának úttörője, a nemezkészítők világtalálkozóinak kitalálója és első szervezője, s mint ilyen, méltán világhírű néprajzi gyűjtő és textilművész. Azonban ki kell tekintenünk e siker reflektorfényéből, mert nehéz Istvánról egymagában beszélni, hiszen életművét élete párjával, Nagy Marival együtt hozta létre. Alkotásaik tekintélyes része közös, céljaik, munkáik elválaszthatatlanul összefűzik kettőjüket. ”

Csáji László Koppány (részlet a székfoglalón elhangzott méltatásból)

A kiállítást tervezi és rendezi:

Vidák István - Népművészet Mestere

Nagy Mari - Népművészet Mestere

Szervező: Magyar Művészeti Akadémia  Népművészeti Tagozata

Ajánlatunk


Sir Kenneth MacMillan / Liszt Ferenc – John Lanchbery MAYERLING Balett három felvonásban

Boris Eifman / ifj. Johann Strauss A PYGMALION-HATÁS Balett két felvonásban

Janikovszky – lánykori nevén Kucses – Éva tizenkét és tizennyolc éves kora között, 1938-tól 1944-ig vezette a naplóját. Negyedik naplófüzetének borítóján ceruzával írva ez áll: „Kizárólag az utókor számára.”

Ajánló


Lázár Ervin mesejátékát már számos változatban láthatták az író rajongó olvasói. Tévéjáték, könyv, vagy színházi formában, sőt egy generáció nevelkedett…

A száz évvel ezelőtt játszódó történet egy ukrajnai, zsidók és oroszok lakta faluban játszódik. Tevje, a tejesember és felesége, Golde…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



Készítette: NeoSoft
Fel