Program


PREMIER I. Kondor Ádám Zongoraverseny - bemutató ( A Concerto Budapest szervezésében )

PREMIER I. Kondor Ádám Zongoraverseny - bemutató ( A Concerto Budapest szervezésében )

Kondor Ádám Zongoraverseny
Közreműködik Csalog Gábor
Vezényel Rácz Zoltán
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. január 6. szombat, 22:00


A Concerto Budapest PREMIER sorozata, egy-egy koncert után 22:00 órai kezdéssel mutat be eddig soha nem hallott műveket. A kötetlen társasági eseménysorozat keretén belül kortárs zeneszerzők műveinek ősbemutatói szólalnak meg. A PREMIER koncertek után egy kellemes beszélgetésen ismerheti meg a közönség alaposabban a művet és az alkotóját.

Alcíméhez híven csupa ősbemutatót ígér a Concerto Budapest 2017-18-as évadának ez a későesti sorozata, amelynek első alkalmán a 2013 óta Thaiföldön élő Kondor Ádám 2017-ben befejezett Zongoraversenyének legelső koncerttermi megszólaltatása vár az új iránt nyitott közönségre. „Ahogy egy tisztességes író minden szöveget és körülötte történő eseményt irodalmi alapanyagnak tekint, és azt interpretálja - legyen az orvosi zárójelentés, természettudományi publikáció, használati utasítás, törvényszöveg, fülbe súgott szerelmi vallomás, képviselői felszólalás vagy bármi más –, ugyanígy a zeneszerző is mindent a zenéjére kell, hogy vonatkoztasson. A zeneszerzői etika alapkérdése: "Hogy lesz ebből darab?" Ahogy Esterházynál, bármilyen szöveget is emel át a műveibe, az irodalommá nemesedik.” Egy néhány esztendővel ezelőtti interjújában így beszélt a zeneszerzésről Kondor Ádám, akinek Zongoraversenyét most a kortárs zene melletti elkötelezettségéről jól ismert Rácz Zoltán vezényli majd, míg a zongoránál a megannyi új magyar mű, köztük Kondor-kompozíciók elmélyült előadójaként tisztelt Csalog Gábor fog helyet foglalni.

Ajánlatunk


Fadinard esküvőre készül, de a lova megeszi egy katona szeretőjének szalmakalapját. Hogy a tomboló katona ne verje szét a lakását és a lagziját, Fadinard kénytelen beszerezni egy ugyanolyan kalapot, miközben menyasszonyt, apóst, násznépet kell percenként leszerelnie. Kortalan francia csúcsbohózat.

Molnár Ferenc vígjátéka egy furcsa szerelmi négyszög története ironikus, szívfacsaró mese.

Jössz éjfélkor babzsákra huppanva, az előadóktól karnyújtásnyira klasszikus zenét hallgatni? A kérdés tíz évvel ezelőtt talán furcsán hangozhatott, de a Fesztiválzenekarnak köszönhetően a Midnight Music azóta az egyik legjobb és legnépszerűbb program lett azok körében, akik fogékonyak a kultúrára, de nem szeretik a hagyományos hangversenyek kötöttségeit.

Ajánló


A „Popzene időgépben” koncepció mögött mindenki által ismert kortárs popsikerek és örökzöld popslágerek swingesített, jazzesített, doo-woposított, Motown-hangzású soulba ültetett feldolgozásai…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



Készítette: NeoSoft
Fel