Program


Ránki Dezső és a Győri Filharmonikus Zenekar / Előhang 18:30

Ránki Dezső és a Győri Filharmonikus Zenekar / Előhang 18:30

A hangverseny egy nagy barátságnak állít emléket. Liszt és Wagner nemcsak kortársak voltak, de Liszt kezdettől lelkesen fogadta Wagner zenedrámai újításait, és minden lehetséges eszközzel, odaadóan igyekezett ezek sikerét szolgálni. Wagner pedig sok inspirációt merített a modern gondolkodású Liszt kompozíciós ötleteiből.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. október 25. csütörtök, 19:30

Ránki Dezső korunk egyik legnagyobb Liszt-játékosa: zongorázása nemcsak virtuóz kidolgozottságával méltó a zeneszerző által támasztott igényekhez, de zenei gondolkodásának mélysége is illik Liszt műveinek átszellemültségéhez és komplexitásához. Ránki előadásában meghallgatni az A-dúr zongoraversenyt egyet jelent a mű teljes gazdagságának - erejének és határozottságának éppúgy, mint lírájának és elmélkedő részleteinek - hiánytalan megismerésével.
A műsor a népszerű zongoraverseny mellett is csupa gyöngyszemet kínál: a Les Préludes a maga lelkesítő emelkedettségével Liszt legnépszerűbb szimfonikus költeménye, a három Wagner-részlet pedig a drámai kontextusból kiemelve is diadalmas hatású, színgazdag és magával ragadó szuggesztivitású koncertdarab.
A Győri Filharmonikus Zenekar Magyarország vidéki zeneéletének egyik legkiválóbb együttese. A 2018-as esztendő fontos állomás volt a zenekar számára: idén februárban ünnepelték meg hivatásos együttessé válásuk fél évszázados évfordulóját. A zenekar 2009 óta áll a tokiói Musashino Zeneakadémia professzora, Berkes Kálmán irányítása alatt. A klarinétművészként világhírűvé vált muzsikus igényessége, hangszeres művészként szerzett tapasztalata és ihletettsége garancia arra, hogy a győri zenekar méltón őrizhesse a város nagy szülötte, a világhírű 19-20. századi karmester, Hans Richter (Richter János) életműve által képviselt hagyományokat.

Műsor:

Liszt: Les Préludes, S. 97
Liszt: II. (A-dúr) zongoraverseny, S. 125
Wagner: A nürnbergi mesterdalnokok - előjáték
Wagner: Tannhäuser - nyitány
Wagner: A walkür - A walkürök lovaglása


Vezényel: Berkes Kálmán

Ajánlatunk


A fiatal Edmond Dantest a menyegzőjéről viszik el a rendőrök egy feljelentés alapján. If várának börtönébe kerül, ahonnan nincs visszatérés. A vád: kapcsolat az akkor száműzött Napóleonnal. A vád hazugságra épül, de Dantes már nem tudja bizonyítani igazát.

zenés játék két részben

A kubai mulatók forró, szivarfüstös éjszakáinak sztárja, a kubai nép elsőszámú kedvence, a HABANA SOCIAL CLUB zenekar a 2024-es világkörüli utolsó turnéjára kiegészült a világhírű Tropicana Club szólótáncosaival és így egy különleges műsorral várja mindazokat, akik egy igazi karibi élményre vágynak.

Ajánló


Pietro Mascagni PARASZTBECSÜLET / MESSA DI GLORIA Koncertszerű előadások magyar, angol és eredeti nyelvű felirattal

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



Készítette: NeoSoft
Fel