Program


Reformáció kantáta - a Kodály Kórus koncertje a Zene Világnapján

Reformáció kantáta - a Kodály Kórus koncertje a Zene Világnapján

200 év után újra megszólaló ritkaságok, korhű hangszerek kíséretével

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. október 1. vasárnap, 18:00

Sylvia Leidemann a Magyar Tudományos Akadémia támogatásával kutatásokat végzett a  Soproni  Evangélikus Gyűjtemények zenei archívumában, ahol a  XVIII. századi templomi  repertoárból gazdag  anyag maradt fent. Mivel ebből a korból csak kevés hazai forrással rendelkezünk, ez egy különösen fontos és igen értékes lelet: az  evangélikus istentisztelethez szolgáló művek (kantáták, zsoltárok, kyrie- és gloria-tételek) mellett tisztán hangszeres darabok is találhatók a gyűjteményben.

A korszak zeneszerzői részben névvel szerepelnek, de sok köztük az anonim. A névvel nevezettek között több olyan szerző is van, akikről mindeddig nem sokat tudtunk, noha a művek értékes invenciójúak. Ilyenek Wohlmuth János: Miserere,  Zsoltárok és Magnificat c. művei, Koseck Michael: Kyrie-Gloria c. műve, Wolhmann Sámuel kantátái, Christoph Stolzenberg kantátái, vagy Tomasso Guzzo és anonim szerzők hangszeres művei. A koncerten e darabok megszólaltatásával ismét életre keltjük azt a repertoárt, amelyet több mint kétszáz évvel ezelőtt rendszeresen játszottak Sopronban. Elhangzik Christoph Stolzenberg: Festo Reformationis, „Er schalle Gott geweyhtes...” kantátája is, mely a reformáció ünnepére készült annak idején.
 
A soproni evangélikus zenei archívum ritkaságai a magyar örökség fontos részét képezik, és több száz év után először ezen a koncerten hallhatók korhű hangszerek és kiváló művészek tolmácsolásában.

Közreműködik: Kodály Kórus Debrecen
Vezényel: Sylvia Leidemann

Jegyek 2017. szeptember 4-től kaphatók.
Jegyek vásárolhatók online a www.jegy.hu oldalon, illetve az Interticket jegyértékesítési pontokon, Sopronban többek között a Summer Time Travel Utazási Irodában (9400 Sopron, Széchenyi tér 14-15) vagy Blaguss Utazási Irodában (9400 Sopron, Színház utca 15.), valamint a hangverseny előtt a helyszínen.

Ajánlatunk


A művész pályafutásának 30 éves évfordulóját ünnepli idén és a jubileumi turnéja keretében dupla koncertet ad Budapesten!

A mindennapjainkhoz hasonlóan sok humorral és persze sok aggodalommal megírt, lebilincselően izgalmas, rejtvényhez hasonló kortárs Lear-parafrázist Máté Gábor rendezi.

zenés party két részben

Ajánló


Schiller szenvedélyektől szétrobbanó darabjában örök ellentétpárok csapnak össze: a kötelesség és a szabadság, a hatalomvágy és az erkölcsi tisztaság, a…

Boris Eifman / ifj. Johann Strauss A PYGMALION-HATÁS Balett két felvonásban

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



Készítette: NeoSoft
Fel