Program


Rokia Traoré - Dream Mandé Bamanan Djourou

Rokia Traoré - Dream Mandé Bamanan Djourou

Már a kilencvenes évek végén, amikor megnyerte a francia rádió tehetségkutató versenyét, kitűnt, hogy Rokia Traoré saját képére tudja formálni a mali mitológiát.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. november 15. szerda, 20:00

Elsőként párosított olyan tradicionális hangszereket, mint a ngoni és a balafon; s bár nem a zenészek kasztjába született, olyan jelentős művészek hajtottak előtte fejet, mint Ali Farka Toure, Boubacar Traoré és Toumani Diabaté. Ők pontosan tudták, hogy az, amit ez a törékeny énekes-dalszerző művel, maga a mágia. Az 1974-ben született Rokia a bamakói egyetemi klubban tűnt fel, ahol egy szál gitárral kísérte dalait. Szokatlan könnyedséggel szőtte össze a különböző mali stílusokat, érzékeltetve azt is, hogy diplomata édesapjával utazva a nyugati tánczene is mélyen megérintette. De hát miért is titkolta volna? Hiszen bármilyen messzire rugaszkodott a „tiszta” forrásoktól, különleges mélységgel áradt belőle a mali muzsika. 1998 és 2003 között három nagysikerű albuma jelent meg (Mouneissa, Wanita, Bowmboi), melyekkel a legnépszerűbb nyugat-afrikai előadók közé emelkedett. A következő éveket az anyaságnak szentelte, így Tchamantché című albumára öt évet kellett várni. A mali vallási és polgárháború elől Párizsba menekült - ennek jegyében született meg Beautiful Africa című albuma. Ezt épp olyan érzelmi telítettség jellemezte, mint a legvadabb rock 'n' rollt, de egy pillanatra sem tágított Malitól: az apró testű, akusztikus ngoni ugyanúgy „zúzott”, mint a torzítós gitár. Roots című programjában főleg a hagyományos afrikai hangszerekre épít, azokkal értelmezve újra Fela Kuti, Miriam Makeba, Bob Marley és Jacques Brel műveit. Velük érkezik a Müpába.

Ajánlatunk


Mary Chase groteszk vígjátékának címszereplője egy több mint két méter magas, nagy fehér nyúl, akit Harveynak hívnak. Ez a Harvey, Elwood bácsi legjobb barátja, egyesek szerint nem is létezik, csak az ő fejében, de a valóságban mégis sok galibát és félreértést okoz.

Rádiós, a fiatal tudós a számítógépe tökéletesítésén dolgozik a padláson. Ide érkezik meg négy bolyongó szellem – Kölyök, Meglökő, Herceg és Lámpás – az igazi hősök, akiket kihagytak a mesékből. Itt szeretnének találkozni a Révésszel, aki elviszi őket egy távoli csillagra, az „örökre szépek” bolygójára, ahol végre otthonra lelhetnek..

Ajánló


A legnagyobb slágerek Geszti Péter (és bolygónk) meghatározó korszakaiból, Rap+Az, zene+stand up, vidám időutazás, meglepő fordulatok, korszakos vendégek, és egyedülálló…

Mozgalmas, pörgős időszak: gőzerővel készül a Fővárosi Nagycirkusz a „Csillagok, égbeli tűk” című előadásra

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



Készítette: NeoSoft
Fel