Program


Sakuntalá - Bharatanátjam-Sivasakti Kalánanda Táncszínház, Somi Panni Társulata
3

Sakuntalá - Bharatanátjam-Sivasakti Kalánanda Táncszínház, Somi Panni Társulata

Sakuntalá
indiai táncdráma

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. november 25. szombat, 19:00

előadják a Sivasakti Kalánanda Táncszínház táncosai, közreműködik: Vesztl Zsófia
bábszínész, Burns Katalin énekes, Oldal István színész
Zene: Lerch István, díszlet kellék: Oldal István, jelmez: Csekő Etelka
Koreográfia: Somi Panni

Sakuntalá történetének leghíresebb feldolgozása a 3-4. században élt indiai drámaíró Kálidása műve. Ez volt az első indiai dráma, amely különféle fordításokban, leírásokban eljutott Európáig. Az első angol nyelvű fordítás 1789-ben jelent meg, majd ezt még sok átirat követte különféle európai nyelveken, míg végül a történet utat talált a balettszínpadra is és „A bajadér” című balett szüzséjének egyik ihletőjévé vált.
Maga a darab egy igazi indiai szerelmi történet. Dusjanta, a hős király és Sakuntalá, a remeték közt nevelkedő ártatlan lány klasszikus, ám igazi indiai fordulatokkal tarkított szerelmi drámája. Földöntúli öröm és mélységes szomorúság, egymásra találás és elválás, búcsú, kitaszítottság, harc, szabad átjárás az istenek és az emberek világa között, mind kötelező elemei egy igazi indiai történetnek.

Bharatanátjam

Dél-India klasszikus tánca, a bharatanátjam reneszánszát éli Indiában, és nemzetközi színtéren egyaránt. A hagyomány őrzésén és bemutatásán kívül, új, modern koreográfiák is születnek ebben a stílusban. Ezekből láttható egy válogatás az est második részében.

Ajánlatunk


..Némi EU-s támogatosítás, színház a záhníszben. Görbetükörerdő, disznógömb, telefonfül. Pár művészi vénával megáldott vendégmunkás, plusz egy talicska aprómajom. Vagyis lidérc. Lúdvérc. Osszátok be..

Május 9-én Tankcsapda koncerttel indul az 2024-es Pápai Expo és Agrárpiknik, az év legmenőbb agrárrendezvénye.

A vígjáték egy izgalmas, kalandos utazáson keresztül, rengeteg humorral világít rá a középkorú nők és a változó kor kikerülhetetlen nehézségeire. Megmutatja, hogy mi nők képesek vagyunk megbirkózni ezekkel a kihívásokkal - ám minden könnyebben megy öniróniával, sok nevetéssel, különösen akkor ha számíthatunk a férfiak támogatására.

Ajánló


Móricz Zsigmond története nagyon is időtálló témát jár körül: hogyan irányítják a nők a férfiakat a háttérből? A darab végére…

Nagy siker Európában: Norvégiától Olaszországig, Portugáliától Bulgáriáig, a nagy szimfonikus zenekar, a Lords of the Sound végre Magyarországra érkezik a…

A világon először a Madách Színház kapta meg a jogot, hogy non-replica változatban állítsa színpadra a Mamma Mia! musicalt. A…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



Készítette: NeoSoft
Fel