Program


smART! XTRA // GÉPLÉNYEK

smART! XTRA // GÉPLÉNYEK

Vajon képes-e egy mesterséges intelligencia a kreativitásra? Lehetséges-e, hogy a gépek is egyenrangú alkotó partnereink legyenek? Milyen kreatív lehetőségek rejlenek a virtuális valóság használatában és a gépi tanulásban a hordozható okoseszközök rohamosan fejlődő piacán? Vajon a drónok irányítanak minket vagy mi irányítjuk őket?…  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. október 3. kedd, 19:00

Nagyfi Richárd, a Kitchen Budapest kutató-fejlesztője az adatbányászat, Valencia James és Nina Kov táncos-koreográfusok pedig a mozgás területén keresik a választ ezekre a kérdésekre. Prezentációikból képet kaphatunk az AI (Artificial Intelligence) jelenlegi állásáról, a neurális hálózatokról, a fejünk felett reptethető drónok kontrollálhatóságáról. Betekintést nyerhetünk a fejlesztésekhez kapcsolódó kutatásokba és beleshetünk a készülő AI am here kísérleti táncprodukció kulisszái mögé. Sőt! Még TiBottal, a rajzokkal válaszoló chatbottal is diskurálhatunk és részesei is lehetünk a Constant Sensing First-Person View (FPV) drónfilm installáció audiovizuális élményének is.
 
VALENCIA JAMES
A barbadosi származású Valencia James szabadúszó előadóművész, alkotó és kutató, akinek a tánc, színház, technológia és aktivizmus metszéspontjai állnak érdeklődésének a középpontjában. Hisz abban, hogy a művészeknek felelőssége a  szociális és politikai kérdésekre reflektálás és hisz továbbá a művészetek változásra ösztönző erejében. A Magyar Táncművészeti Főiskolán szerezte BA diplomáját Modern Tánc szakon és dolgozott koreográfusokkal, többek között Bozsik Yvettel, Juhász Katával, Grecsó Zoltánnal, Góbi Ritával, Szabó Rékával és Nina Kovval. 2012-ben Wim Vandekeybus meghívta Valenciát, hogy csatlakozzon a kutatási programjába a világhírű társulatában, az Ultima Vez Dance Company-ban, Brüsszelben. Valencia 2014-ben megnyerte a Fülöp Viktor és danceWEB ösztöndíjait, amelyek keretében lehetősége volt tanulni az ImpulsTanz Festival for Contemporary Dance-ben ugyanabban az évben. Valencia fellépett eddig Magyarország-szerte, Romániában, Franciaországban, Izraelben, Svédországban, Argentinában és Kanadában.

NINA KOV
Nina Kov Londonban és Budapesten alkotó koreográfus, táncos és kutató. Az Artus társulat tagjaként töltött évek után, 2010-ben koreográfusi diplomát szerzett a londoni Laban intézetben. Munkásságának középpontjában az ember és gép kapcsolata áll, a tudattalan, a test és a technológia találkozása. Nina a drón koreográfia egyik úttörője, a "Dancing with Drones" egyik alapítója és volt művészeti vezetője. Munkáit többek között a Sadler's Wells, a Royal Opera House, a Science Museum, a Random Dance és a Nesta Future Fest is bemutatta. Fontosabb díjai: Place Prize elődöntő (2012), New Europe 100 Award (2015).
Nina koreografált Deák Kristóf 2017-es Oscar díjas "Mindenki" című filmjében is.

NAGYFI RICHÁRD
 Nagyfi Richárd, PhD halglató, a Kitchen Budapest kutató-fejlesztője. Adatbányászattal, gépi tanulással, mesterséges intelligenciával és virtuális valósággal foglalkozik. A KiBu-n belül végez kutatást a hordozható okoseszközök piacán és készít magyar nyelvű Chatbotokat. Rendezett BigData versenyt és kiemelten kutatja a virtuális valóság történelmét és mesterséges neurális hálókat.

Ajánlatunk


A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű túrák is elérhetőek. Jegyár: 9000 Ft Próbák ideje alatt a nézőtér nem látogatható. Előadások idején az épületlátogatás szünetel.

“Mert van a Stradivari és egy átlagos hegedű, A Stradivari Stradivari, a másik meg középszerű! És én hazudhatnék neked tovább, de nem teszem! Te nem középszerű vagy, hanem tehetségtelen.

zenés party két részben

Ajánló


Sir Kenneth MacMillan / Liszt Ferenc – John Lanchbery MAYERLING Balett három felvonásban

Ivan Menchell pergő, mély emberismeretről árulkodó vérbő komédiája sok-sok kacagás mellett megható, megrendítő pillanatokat kínál mindenkinek, aki valaha szeretett és…

Fellegi Anna - ének Budapesti Akadémiai Kórustrásaság (karigazgató: Balassa Ildikó) ARLtistic Dance Company (koreográfus: Albert Réka Lilla) Budafoki Dohnányi Zenekar…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



Készítette: NeoSoft
Fel