Program


Szakonyi Károly: KÉT NŐ

Szakonyi Károly: KÉT NŐ

cekkerdráma
A neves drámaíró új komédiája két nő különös találkozásáról…


 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. november 11. vasárnap, 19:00

Ősbemutató!

Történik napjainkban egy budai lakásban, egy esős őszi délután… Majd télen, tavasszal, nyáron… Az első jelenetben két nő érkezik zajosan, ázottan az esőtől. Csinos hölgyek: divatos ballonban az egyik, elegáns kabátban a másik. Az egyik szüntelen beszél a mobilján, kezében tömött cekker, aminek egyik szeme belegabalyodott a másik kabátgombjába, ezért őt szinte maga után húzza a szobába…

A neves drámaíró új komédiája két nő különös találkozásáról… 

Szakonyi Károly, többek közt Kossuth- és József Attila-díjas író, drámaíró dramaturg a kortárs magyar irodalom kikerülhetetlen alakja. Az 1970-ben bemutatott Adáshiba a magyar klasszikus drámák közé sorolódott, szinte nincs olyan évad, hogy valamelyik színházban ne játszanák, számos nyelvre lefordították, Neil Simon is érdeklődött iránta.
Szakonyi Károly ugyan a mai napig aktív író és közéleti ember, ám új drámával már régen jelentkezett. Ezért is öröm, hogy a Játékszín dramaturgiájának ajánlotta friss művét, a Két nő és még valaki címűt, melyet az idei színházi világnapon felolvasószínházi formában nagy sikerrel be is mutattunk Tóth Enikő és Zsurzs Kati közreműködésével. Épp a közönség kívánságára merült föl az ötlet, hogy színpadra állítsuk. Ehhez megnyertük a fiatal Cseh Juditot rendezőnek, és a Játékszín családias színpada-nézőtere alkalmasnak is ígérkezik a meglepetésekkel teli, remek humorú, mégis elgondolkodtató színmű megvalósításához.
A Két nő és valaki nemcsak magyarországi ősbemutató, hanem világbemutatója is a legnagyobb és legnépszerűbb íróink egyikének, Szakonyi Károlynak.

Ajánlatunk


A világon először a Madách Színház kapta meg a jogot, hogy non-replica változatban állítsa színpadra a Mamma Mia! musicalt. A bemutató 2014 augusztusában a Szegedi Szabadtéri Játékokon, szeptemberben pedig a Madách Színházban volt.

Richard Wagner PARSIFAL Színpadszentelő ünnepi játék három felvonásban, német nyelven, magyar angol és német felirattal

Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. És ha muszáj másnak mutatnod magad, mint aki vagy? Hit, remény, szeretet, munka, család, haza, tegnap, ma, holnap, én, te – és ketten együtt.

Ajánló


A száz évvel ezelőtt játszódó történet egy ukrajnai, zsidók és oroszok lakta faluban játszódik. Tevje, a tejesember és felesége, Golde…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



Készítette: NeoSoft
Fel