Program


Sziddhárta - Trigatu Táncműhely

Sziddhárta - Trigatu Táncműhely

A Trigatu Táncműhely előadása
Bemutató
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. január 28. vasárnap, 19:00

A Herman Hesse Sziddhárta című „hindu regéjére” alapozó kortárs táncszínházi előadásban klasszikus indiai tánchagyományok és modern európai kortárstánc stílusok keverednek. Az izgalmas fúzió megszámlálhatatlan rétegből táplálkozik: indiai táncokból - bharata natyam, odissi, kathak, rajasthani, kortársból - limón, jazz, ezen kívül építkezik utcai hip-hop és harcművészeti - kalaripayattu, karate - mozgáselemekből is.

A lassú, finom, meditatív költői regény mint egy összefogó, magyarázó iránytű, a szöveghez illő mesés és
festői árnyjátékkal fogja össze a lendületes, progresszív kortárstánc etűdöket, ellenpontozva és egyszerre kiegészítve egymást, így teremtve egységet. A Sziddhárta egy „Buddha történet”: egy ember lelki és
szellemi fejlődéstörténetét meséli el, végigkísérve útját, ahogy eljut az ősök hagyományainak, isteneikhez
szóló áldozataitól, a tanításból, a múltból, saját magának letisztult legbelsejéhez, a tökéletes megértés állapotába, a „mostba”, a megvilágosodásba.

Ezt az utat követik a táncdarabok is, melyek a klasszikusból, a hagyományosból, a régmúlt kultúrájából
indulva jutnak el végül a teljesen európai modern, mai darabokig, mind tartalmukat, a felhasznált zenéket,
mind a mozgáselemeket tekintve. A jelmezek is ezt a gondolatmenetet kísérik: az árny fekete-fehér egyszerűségét felváltják a táncosok élénk, színes kosztümjei és gazdag ékszerei, melyek a darab folyamán egyre egyszerűsödnek. A táncos darabokat színes, szélesvásznú „mandala” vetítés kíséri, lassú mozgású, szőnyegszerű fraktálokat jelenítve meg.

Tánc koreográfia, rendezés: Cserepes Panni
Árnyjátékot rendezte: Dulics Éva
Digitális vizuális alkotómunka: Sztojanovics Andrea
Tánc: Dulics Éva, Komáromi Alexandra, Szabó Tímea, Cserepes Panni
Árnyjáték: Éliás Anna, Straszinszky Anikó, Czető Réka, Molnár Petra, Szász Anna
Jelmez: Menotti Andrea
Fény: Budai Géza

A Trigatu klasszikus és kortárs indiai tánccsoport és stúdió 2013-ban jött létre Cserepes Panni vezetésével. A táncok alapja egy dél-indiai klasszikus stílus, a tamil bharatanátjam. Ezen kívül még más, különböző̋ mozgás- és táncformát - indiai klasszikus és folk (radzsasztáni, odissi, kathak), hastánc, kalaripayattu, harcművészeti és modern, illetve kortárs tánc elemeket – kombinálva születik meg a „tri gatu” stílus. Fontos a stílus folyamatos formálása, újra gondolása, nyitottság újabb irányzatok felé, hogy azokból merítve más, izgalmas minták és színek születhessenek. A koreográfia megszületésének folyamatában a közös kísérletezésnek és műhelymunkának jelentős szerepe van.

Ajánlatunk


Koncz Zsuzsa a magyar popzene állócsillaga, 2024. április 13-án tizennegyedszer lép a Papp László Budapest Sportaréna színpadára.

Ajánló


Kukorica Jancsi és Iluska megindító szerelmi története, a csodás, magyar népmesei motívumokban bővelkedő daljáték, mely híven követi az eredeti művet…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



Készítette: NeoSoft
Fel