Program


Úrhatnám polgárok – La lumiere comique (Musica Ricercata) / Régizene Fesztivál

Úrhatnám polgárok – La lumiere comique (Musica Ricercata) / Régizene Fesztivál

Sokan megfogalmazták: a nagy zenéknek nincs feltétlenül szükségük a legmagasabb színvonalú szövegre, sőt egyesek szerint némely muzsika érvényesülését csak gátolja, ha önálló rangot követel magának a dallamhoz csatlakozó szó. Azért persze örülünk, ha a legnagyobb komponisták hangjai kivételes értékű irodalmi alapanyaggal társulnak.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. március 8. csütörtök, 19:30

Lully-Molière: Az úrhatnám polgár
Lully-Molière: A szerelem mint orvos
Lully-Molière: Dandin György, avagy a megcsalt férj
Charpentier-Molière: A képzelt beteg

Charpentier-Molière: A kénytelen házasság
    
Rameau-d'Orville: Platée

Rameau-Voltaire: A navarrai hercegnő - áriák és zenekari részletek
A Régizene Fesztivál hangversenyének közönsége különleges utazáson vehet részt: találkozhat a kifinomult, elmés és gáláns francia 17. és 18. század olyan irodalmi géniuszaival, mint Molière és Voltaire, örömmel üdvözölhet olyan régi kedvenceket, mint Az úrhatnám polgár, A képzelt beteg és a Dandin György. Egyszersmind azt is megtudhatja, milyen zenét szereztek e művekhez a kortársak, hogyan szolgálta Molière nemegyszer gúnyos és kíméletlen társadalombírálatát Lully, Voltaire elegáns könnyedségét - A navarrai hercegnő című comédie-ballet zeneszerzőjeként - Rameau. Ami a hangversenyen külön színárnyalatot képviselő Platée részleteit illeti: ezekkel találkozhatott már a Müpa közönsége, hiszen Vashegyi György az Orfeo Zenekar és a Purcell Kórus élén 2014 decemberében, magyarországi bemutatón, koncertszerű előadáson tárta a közönség elé Rameau görög mitológiai tárgyú comédie lyrique-jét.
Az előadók? Csupa izgalmas bemutatkozás. A fiatal román énekesnő, Rodica Vica drámai koloratúrszopránját korosztálya egyik legvonzóbb orgánumaként jellemzi a kritika; a Románia legjobb muzsikusaiból verbuvált Musica Ricercata alapvető célja, hogy innovatív programokkal gazdagítsa a hangversenyéletet mind a régizene, mind a modern repertoár területén. Az együttes vezetője, Gabriel Bebeșelea, aki a tavalyi évad óta a kolozsvári Transilvania Filharmónia vezető karmestere is, az utóbbi évtizedek egyik legtehetségesebb ifjú román dirigense.

Ajánlatunk


40 évvel első szegedi előadása után visszatér az István, a király!

Az előadás a műfajtól megszokott módon nincs híján humornak, játékosságnak, A mosoly országa a kibékíthetetlen világnézeti ellentétek, kulturális és társadalmi különbségek komoly kérdéseit járja körül, és ez a világ első operettje, mely nem vidám végkifejlettel zárul.

Ajánló


Minden idők egyik legkedveltebb romantikus története, az ikonikus film sikeréhez méltó, musicalként születik újjá a Madách Színház színpadán.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



Készítette: NeoSoft
Fel