Program


Vidróczki és Háry János – Kodály átiratok Szirtes Edina Mókustól / KLASSZ a pARTon! Kodály Zoltánnal

Vidróczki és Háry János – Kodály átiratok Szirtes Edina Mókustól / KLASSZ a pARTon! Kodály Zoltánnal

Vidróczki és Háry János
Kodály-átiratok Szirtes Edina Mókustól
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. december 16. szombat, 11:00

Hercegek, grófok, királyok és császárok, huszárok, ravasz menyecskék és betyárok… Ki ne ismerné a Kodály Zoltán által megénekelt hősöket, Vidróczkit, a híres betyárt, Háry Jánost, a nagyotmondó obsitost, aki egy kardsuhintással legyőzte Napóleont, a franciák császárát? A betyár Vidróczkival járni a Mátra erdeit, huszárokat toborozni, verbunkot muzsikálni, Burkusországtól Bécsig kalandozni mesékkel és legendákkal, gyönyörű zenékkel, meseszép dalokkal és kiváló muzsikusokkal - erre a kalandra várunk kicsiket és nagyokat, szülőket és nagyszülőket.
Kodály kompozíciói ezúttal átiratokban szólalnak meg - ez azonban koránsem „szentségtörés”. A műsor nem titkolt célja összecseng Kodály szállóigévé lett mondatával: „Legyen a zene mindenkié!” A cél ezúttal is az, hogy a zenebarátok vagy leendő zenebarátok minél szélesebb köre ismerkedjék meg ezekkel a zenékkel. A Mátrai képek gerincét adó Vidróczki-ballada maga is népdalfeldolgozás, és a Háry Jánosban megszólaló népi eredetű dallamok is Kodály zeneszerzői műhelyében nyerték el színpadi formájukat.


Rendező: Müpa

Ajánlatunk


40 évvel első szegedi előadása után visszatér az István, a király!

Kevesen remélték már, de 2024. június 1-jén sokak álma válik valóra. Egy nagykoncert erejéig összeáll egy korszak emblematikus együttese, a HUNGÁRIA.

Schiller szenvedélyektől szétrobbanó darabjában örök ellentétpárok csapnak össze: a kötelesség és a szabadság, a hatalomvágy és az erkölcsi tisztaság, a megfelelési kényszer és önmagunk vállalása, az önzés és a szerelem.

Ajánló


A zenés színház történetének egyik legjelentősebb darabja tér vissza a budapesti közönség elé.

A művész pályafutásának 30 éves évfordulóját ünnepli idén és a jubileumi turnéja keretében dupla koncertet ad Budapesten!

43. alkalommal rendezik meg áprilisban az Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásárt, a Kárpát-medence legnagyobb élő népművészeti összművészeti eseményét.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



Készítette: NeoSoft
Fel