Program


Weöres Sándor / Vers-estek a Müpában

Weöres Sándor / Vers-estek a Müpában

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. szeptember 18. kedd, 20:00

VERS-ESTEK A MÜPÁBAN
Weöres Sándor
A műsor összeállítója: Kovács András Ferenc
Partner: Örkény Színház
Zenei közreműködő: Darvas Ferenc
Rendező: Mácsai Pál
Sorozatszerkesztő: Keresztury Tibor

A költő születésének századik és halálának huszonötödik évfordulója alkalmából meghirdetett Weöres-év emlékezetesen gazdag irodalmi és zenei programkínálata után, egy este erejéig újra e világirodalmi rangú klasszikusé a Fesztivál Színház színpada. Nem véletlen, hogy éppen vele vált helyszínt a Vers-estek a Müpában 2016 végén indult sorozata: alig van olyan költőnk, akinek népszerűsége a Weöreséhez volna fogható. Angyalian tiszta, gyermeki lélek volt, akinek versein nemzedékek sora nőtt fel, s akinek közel kétezer alkotásán nem fog az idő. Az 1981-ben megjelent Egybegyűjtött írások ajánlójának írója, Steinert Ágota pontosan ragadja meg e költészet lényegét: „Weöres Sándor sokat emlegetett formai virtuozitása az emberi lét teljességének korszerű kifejezésére szolgál, ebből fakad látszólagos személytelensége is; a költő individuálisan már-már megszűnik, felolvad műveiben, vállalja a prizma szerepét, amely szétteríti a rajta áthaladó fényt, a közvetítő közegét, amelyen áthullámzik a világegyetem.”
E roppant terjedelmű és jelentőségű életmű vázlatosan is hiteles bemutatása a műsor összeállítója és rendezője-közreműködője révén a lehető legjobb kezekbe került: a Marosvásárhelyen élő Kovács András Ferencet szerteágazóan gazdag költészete, formai virtuozitása, próteuszi alkata okán Weöres Sándor leghűbb örököseként, míg Mácsai Pált legautentikusabb interpretátoraként tartja számon a kulturális közvélekedés.

Az előadás együttműködő partnere az Örkény Színház.

Ajánlatunk


Márai Sándor világsikerű regénye a késői leszámolás drámája.

A világhírű francia mágus, Eric Lee először Budapesten.

Ajánló


A fiatal Edmond Dantest a menyegzőjéről viszik el a rendőrök egy feljelentés alapján. If várának börtönébe kerül, ahonnan nincs visszatérés.…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



Készítette: NeoSoft
Fel