Program


Zene világnapja 2017.

Zene világnapja 2017.

Koncert a Zene Világnapja alkalmából

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. szeptember 30. szombat, 19:00

Műsor:
Theo Verbey: Fractal Symphony - I. tétel
Szentpáli Roland: Concerto for ClaXoTon and Orchestra
Holst: Planéták

Vezényel:
David Curtis

Közreműködők:
ClaXoTon Quartet (Menyhárt Ferenc, Bárány Zoltán, Czimer Sándor, Czakó Péter)
Fraktálok: Piller Imre

Parádés Planéták

A bolygók közé repítjük mindazokat, akik 2017-ben is velünk ünneplik a Zene világnapját.

Yehudi Menuhin kezdeményezésre az UNESCO Nemzetközi Tanácsa október 1-jét a zene világnapjává nyilvánította. Ez a nap a zeneművészet legnagyobb alakjaira emlékeztet, segíti a különböző kultúrák zenéinek jobb megismerését.

„Arra szeretnék buzdítani minden várost, falut és országot, hogy rendezzenek sokféle zenei eseményt ezen a napon. Örülnék, ha nemcsak koncerteken, rádióműsorokban szólalnának meg régi és főként mai művek, hanem spontán megnyilvánulásként utcákon és tereken is muzsikálnának énekesek, kórusok, jazz-zenészek és a komolyzene legjelentősebb előadói.” – mondta Menuhin. Így az ő kérésének is eleget téve Zenekarunk már negyedik alkalommal szervez zene világnapi hangversenyt. A Carmina Burana, a Djabe Együttes Forward lemeze, majd a tavalyi Verdi: Requiem után, idén egy újabb különlegességgel készülünk az idei világnapra, ami nem más, mint Holst: Planéták című műve. A héttételes zenekari szvit minden tételét a naprendszer addig ismert egy-egy bolygójáról nevezte el – a Föld kivételével -, a tételek a bolygók asztrológiában ismert karaktereit mutatják. Az izgalmas zenei kompozícióhoz, csodás helyszín és vizuális élmények is társulnak. A koncertnek a Miskolci Egyetem Díszaulája ad majd otthont, ahol a zene által sugallt történet kivetítőn is megelevenedik majd. A zenekart az együttes első vendégkarmestere, David Curtis dirigálja.

Ajánlatunk


Nagy siker Európában: Norvégiától Olaszországig, Portugáliától Bulgáriáig, a nagy szimfonikus zenekar, a Lords of the Sound végre Magyarországra érkezik a Hans Zimmer zenéje című nagyszabású műsorával. A Dűne, A Karib-tenger kalózai, Pókember 2, Sherlock Holmes, Madagaszkár, Csillagok között, A Da Vinci-kód, Pearl Harbor, Gladiátor, Mission Impossible, és a legendás Hans Zimmer sok más műve a híres Lords of The Sound szimfonikus zenekar előadásában!

Pietro Mascagni PARASZTBECSÜLET / MESSA DI GLORIA Koncertszerű előadások magyar, angol és eredeti nyelvű felirattal

Május 9-én Tankcsapda koncerttel indul az 2024-es Pápai Expo és Agrárpiknik, az év legmenőbb agrárrendezvénye.

Ajánló


2024. április 27-én Fluor Tomi és Diaz a Budapest Sportarénában ünnepli meg a nagy szülinapot.

A valaha volt legjobbnak tartott Queen-show érkezik egy felejthetetlen koncertre! Több ez, mint nosztalgia: a számtalanszor díjazott és méltatott, világhírű…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



Készítette: NeoSoft
Fel