Program


100 Tagú Cigányzenekar Gálaműsora

100 Tagú Cigányzenekar Gálaműsora

Az előadások a veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedéseket szabályzó kormányrendeleteknek megfelelően látogathatóak.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. augusztus 21. szombat, 20:30

A 30 esztendeje született Magyar örökség Díjas, valamint a Hungaricum Kitüntető címmel rendelkező 100 Tagú Cigányzenekar klasszikus, szimfonikus zenekarként működő együttes, a világon egyedülálló formáció. A zenekar létrejöttét egy szomorú esemény inspirálta. Járóka Sándor temetésén több száz zenész gyűlt össze, és muzsikálva kísérték utolsó útjára az akkori prímáskirályt. Ekkor fogalmazódott meg, hogy létrehoznak egy koncertképeszenekart. Az alapítók Berki László, Mészáros Tivadar, Boross Lajos 1985. november 2-án megalakították a világhírű 100 Tagú Cigányzenekart. A zenekar megalakulása óta több, mint 1000 koncertet adott hazánk legkisebbtelepüléseinek művelődési házaiban, és a világ számos országának koncerttermeiben. A különleges és egyedi hangszerelésben megszólaltatott repertoárjukkal megpróbálják minél egyszerűbbé és érthetőbbé tenni az általuk tolmácsolt műveket. Fennállásuk óta 8 platina, és 14 aranylemezt tudhatnak magukénak. Számos Rádió és TV felvétel készült róluk, a Magyar Rádió Nívódíját és több hazai és nemzetközi fesztivál szakmai díját nyerték el. Fontos, hogy megőrzik azt az évszázados hagyományt, melyet a cigányok családi örökségként hordoznak magukkal generációkon át. 80 perces műsorukban hallhatóak lesznek többek között Liszt, Bartók, Kodály, Hubay, Erkel, Brahms, Csajkovszkij, Strauss művek mellett tradicionálismagyar cigánymuzsika, magyar nóta és népdal is.

A szervezők a műsorváltoztatás jogát fenntartják.

Az előadásokra vonatkozó szabályzat eső esetén:

A kijelölt esőnap, az előadást követő nap, melyre a megváltott jegyek érvényesek. Amennyiben az előadás elmarad (a kezdéssel illetve a megszakított első felvonás folytatásával 30 percet várunk) a jegyek az előadás dátumától számított 7 napon belül a vásárlás helyén visszaválthatók, illetve ha lehetőség van rá, más előadásra becserélhetők. Az első felvonás után véglegesen félbeszakadt előadás megtartottnak minősül. Amennyiben nincs szünet, és lement az előadás fele, úgy megtartott előadásnak minősül. Kedvezőtlen időjárás esetén a rendezvény elmaradásáról a szervezők legkésőbb a rendezvény napján 15:00 óráig, a www.vorosmartyemlekhaz.hu honlapon közleményt ad ki.

A szervezők fenntartják a jogot, hogy az időjárás függvényében a rendezvényt a helyszínen is lemondják. Kérjük a kedves nézőket, hogy a félbeszakadt előadás esetén jegyeiket, mindenképpen őrizzék meg, mivel ez szolgál arra, hogy a pótlására kijelölt esőnapon ismét részesei lehessenek a produkciónak.

Színpad igazgató : Kelemen István

Producer : Pál Gábor

Ajánlatunk


Richard Wagner PARSIFAL Színpadszentelő ünnepi játék három felvonásban, német nyelven, magyar angol és német felirattal

Fadinard esküvőre készül, de a lova megeszi egy katona szeretőjének szalmakalapját. Hogy a tomboló katona ne verje szét a lakását és a lagziját, Fadinard kénytelen beszerezni egy ugyanolyan kalapot, miközben menyasszonyt, apóst, násznépet kell percenként leszerelnie. Kortalan francia csúcsbohózat.

Ajánló


Egy családi utazás nagy meglepetésekkel szolgálhat. Tomas, az üzletember egy síparadicsomba viszi szeretteit a téli vakációra. Váratlanul azonban lezúdul egy…

A művész pályafutásának 30 éves évfordulóját ünnepli idén és a jubileumi turnéja keretében dupla koncertet ad Budapesten!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



Készítette: NeoSoft
Fel