Program


13. Román Filmhét: Brassó, 1987 - két évvel elsietve

13. Román Filmhét: Brassó, 1987 - két évvel elsietve

Tizenharmadik alkalommal szervezi a Budapesti Román Kulturális Intézet az Uránia Nemzeti Filmszínházzal közösen a budapesti Román Filmhetet.
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. november 19. hétfő, 18:30

13. Román Filmhét
Nyolc új filmmel és egy Arany Medvével - november 15. és 19. között

Tizenharmadik alkalommal szervezi a Budapesti Román Kulturális Intézet az Uránia Nemzeti Filmszínházzal közösen a budapesti Román Filmhetet. Az ötnapos magyarországi ősbemutató-sorozat alkalmából a budapesti közönség a román filmgyártás nyolc friss, ugyanakkor rangos díjakat is begyűjtő produkcióját tekintheti meg az Urániában.

A filmeket szokás szerint eredeti nyelven, magyar felirattal vetítjük.

BRASSÓ, 1987 - KÉT ÉVVEL ELSIETVE
dokumentumfilm, r.: Liviu Tofan, 90’, 2017
Le Ceaușescuval! Le a kommunizmussal! – skandálták 1987 novemberében brassóiak ezrei, akik a Vörös Csillag gyártelep munkásai által kirobbantott tiltakozó megmozdulás során megrohamozták és feldúlták a kommunista párt székházát. Az 1987. november 15-én kitört megmozdulás a kommunista Románia első tömegtiltakozása volt, amelyről most, harminc év elteltével a Brassó Megyei Múzeum és az Román Televízió koprodukciójában készült dokumentumfilm.

Ajánlatunk


Minden idők egyik legkedveltebb romantikus története, az ikonikus film sikeréhez méltó, musicalként születik újjá a Madách Színház színpadán.

A zenében a historizmus nemcsak azt jelenti, hogy korabeli hangszerek kópiáin szólalnak meg régi művek: olykor azt is, hogy az előadók felelevenítenek egy olyan szokást, amelynek több évszázada hódoltak a zenekedvelők.

Fellegi Anna - ének Budapesti Akadémiai Kórustrásaság (karigazgató: Balassa Ildikó) ARLtistic Dance Company (koreográfus: Albert Réka Lilla) Budafoki Dohnányi Zenekar vezényel: Guido Mancusi

Ajánló


Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök…

“Mert van a Stradivari és egy átlagos hegedű, A Stradivari Stradivari, a másik meg középszerű! És én hazudhatnék neked tovább,…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



Készítette: NeoSoft
Fel