Program


13. Román Filmhét: Ne érints meg!

13. Román Filmhét: Ne érints meg!

Tizenharmadik alkalommal szervezi a Budapesti Román Kulturális Intézet az Uránia Nemzeti Filmszínházzal közösen a budapesti Román Filmhetet.

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. november 19. hétfő, 20:15

13. Román Filmhét
Nyolc új filmmel és egy Arany Medvével - november 15. és 19. között

Tizenharmadik alkalommal szervezi a Budapesti Román Kulturális Intézet az Uránia Nemzeti Filmszínházzal közösen a budapesti Román Filmhetet. Az ötnapos magyarországi ősbemutató-sorozat alkalmából a budapesti közönség a román filmgyártás nyolc friss, ugyanakkor rangos díjakat is begyűjtő produkcióját tekintheti meg az Urániában.

A filmeket szokás szerint eredeti nyelven, magyar felirattal vetítjük.

NE ÉRINTS MEG!
dráma, r.: Adina Pintilie, 125’, 2018
A dokumentarista stílusban készült alkotás, amely az idei Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon kiérdemelte a legjobb filmnek járó Arany Medvét, megosztotta a kritikusokat, ami elsősorban annak köszönhető, hogy tabuk nélkül beszél a szexualitásról, és alapjaiban kérdőjelezi meg az emberi lét egyik legfontosabb aspektusáról, az intimitásról alkotott elképzeléseinket.

Ajánlatunk


Lázár Ervin mesejátékát már számos változatban láthatták az író rajongó olvasói. Tévéjáték, könyv, vagy színházi formában, sőt egy generáció nevelkedett Dömdödöm kedves versmondásán, vagy Bruckner Szigfrid hencegő oroszlán nagyzolásain.

Mindenkivel megeshet – mármint ha nő, és elmúlt annyi...

Ajánló


Richardnak valami hiányzik a munkahelyére való mindennapi ingázáson és a családi életen túl. Mígnem egy szép napon, hazafelé tartva a…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



Készítette: NeoSoft
Fel