Program


4. Adyton Karácsony

4. Adyton Karácsony

A magyar szabadzene – nem free-jazz – ősforrása és géniusza Szabados György volt. Az ő nevéhez kötődik az Adyton című korszakalkotó lemez és a legnagyobb általa vezetett szabadzenei formáció a MAKUZ is.


 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. december 11. kedd, 19:00

Grencsó István alapító és a Kollektíva, valamint a kuratórium tagjai azért hozták létre az Adyton Művészeti Alapítványt, hogy Szabados zenei örökségét, azaz a szabadzene továbbélését és az ezzel összefüggő alkotómunkát segítse, támogassa. 1975 és 1988 között Szabados saját kortárs zenei műhelyt vezetett a Kassák klubban, s ott tartották meg évről-évre a – mára már legendássá vált – Kassák Karácsonyokat is. Ezek emlékét ápolják és viszik tovább a maguk módján az Adytonosok. Idei karácsonyi rendezvényük immár a negyedik a sorban. Az elsőt 2015-ben az A38 hajón tartották hagyományteremtő szándékkal, majd a rákövetkező két évben Pintér Sonja adott otthont ennek az ünnepnek a Karinthy Szalonban. Az Opus Jazz Club megtiszteltetésnek tekinti, hogy 2018-ban a rendezvény házigazdája lehet.

Az idei Adyton Karácsonyon sokféle formációban lesz hallható a mai és a régebbi idők szabadzenéje. Az alapot a Grencsó Kollektíva alkotja, mely erre az alkalomra is – mint mindig – a nyári Adyton képzéseken részt vett új nemzedékkel és más művészekkel egészül ki a rendezvény folyamán.

Az esemény a szokásostól eltérően 7 órakor kezdődik, s a hagyománynak megfelelően először az idei Adyton táborról készült rövid összefoglaló film vetítésére kerül sor. Ezt követően a Grencsó Kollektíva mutatja be Szabados György szerzeményeiből összeállított programját. A szünet után az Adyton Karácsony résztvevői változatos szabad formációkban lépnek színpadra.

Közreműködik:

Grencsó Kollektíva:
Grencsó István - fafúvósok
Pozsár Máté - zongora
Benkő Róbert - nagybőgő
Miklós Szilveszter - dob
    
az Adyton tábor rendszeres résztvevői:
Bakos Bettika - ének
Pantali Lőrinc - szaxofon
Heidrich Roland - gitár
Schneider Vilmos - nagybőgő
Lukács Péter - dob
    
és még sokan... részletek hamarosan!

Kérjük Önöket, hogy az Opus Jazz Clubba váltott jegy mellé ne felejtsenek el asztalt foglalni!
Ülőhely csak asztalfoglalás esetén garantálható.
Asztalt jeggyel, internetes jegyváltás esetén utalványazonosítóval rendelkező vendégeinknek tudunk foglalni.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!
Közvetlenül koncertkezdés előtt történő jegyvásárlásnál vendégeink a meglévő asztalokat érkezési sorrendben foglalhatják el.

Telefon
+36 1 216 7894

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



Készítette: NeoSoft
Fel