Program


4. Bőköz-Ormánság Fesztivál - Rudán Joe Akusztik Band koncert - Szarka Tamás & Ghymes koncert
3

4. Bőköz-Ormánság Fesztivál - Rudán Joe Akusztik Band koncert - Szarka Tamás & Ghymes koncert

4.Bőköz-Ormánság Fesztivál
2019. augusztus 23.  

18:00  Rudán Joe Akusztik Band koncert

RUDÁN JOE BAND

"Régóta érlelődött bennem a gondolat, hogy kellene egy olyan zenekar, melynek repertoárjában egy közös pont van, és az ez én zenei pályafutásom. Negyven éve énekelek rockzenét, sok együttesben megfordultam, és rengeteg olyan nóta van, amit a közönség az én hangommal ismert és szeretett meg”
 Ezért hívtam életre 2015-ben a Rudán Joe Band formációt, a régi Coda együttesem repertoárját is életben tartva. A Rudán Joe Band műsorát úgy válogattam össze, hogy az eddigi pályafutásom legkedvesebb dalai szerepeljenek benne. A lassú balladáktól kezdve a klasszikus rockslágereken át, az akusztikus megszólalásig minden hangulatot színpadra varázsolunk.

20.30 Szarka Tamás & Ghymes koncert

Szarka Tamás & Ghymes
35 év legszebb dalai
 
A zenekar pályafutása szinte példa nélküli és páratlan sikertörténet: a 35 éves működésük alatt eddig 25 önálló albumot jelentettek meg, több mint 3000 koncertet adtak a világ 25 országában és titkuk a folyamatos megújulásban rejlik. Ez a mindig megújulni tudás a feltétele és záloga sikereiknek.
„Szarka Tamás zeneszerző, költő és Szarka Gyula zeneszerző, a Ghymes együttes két alapító tagja a magyar és közép-kelet-európai népzenei alapokon nyugvó hagyományápoló, értékmegőrző, azt a legszélesebb környezetben megismertető és elfogadtató, népdalkincsünket megőrző és továbbadó, humanista szellemiségű, a magyar nyelvet virtuóz módon használó zeneszerzői, előadóművészi, költői, dalszövegírói munkásságukért” részesültek megosztott Kossuth-díjban 2011-ben.

Szarka Tamás  & GHYMES dalaira a már jól ismert, sajátos stílus a jellemző, melynek meghatározója Szarka Tamás zenéje és irodalmi értékű szövegvilága.
Ezt egészíti ki Szarka Gyula népzenei alapú szerzői zenéje.
A Ghymes zene hat az értelemre, az érzelmekre és az érzékekre. A zene mélyről jön és erőt ad.

„A Ghymes pontosan tudja honnan jöttünk és hová tartunk. Velük múltunk üzen jövőnknek. A Ghymes úgy autentikus, hogy közben modern. Dalaikban egyszerre old és köt a szabad improvizáció és a szigorú szabályú pentaton. Tisztaság és őserő. A Ghymes minden irányból érkezik, de pontosan közép-kelet európai szívünk közepébe tart.“ (Radics Gábor - est.hu).

„A Ghymes sikerének alapja az a zenei szivárvány, amely folyamatosan feltűnik megszólalásukkor, és amelyet az átélt, éltető hagyomány és a ma között feszítenek ki égboltunkra zenéjükkel. Ez alatt változunk át mi is, boldog hallgatók, válunk jobbakká, eggyé külhoni-belhoni magyarként, európaiként. Koncertjük után jobban szeretjük társunkat, elhatározzuk, hogy gyerekeinkre is jobban figyelünk és nemcsak Magunkat, de a rossz szomszédot is elfogadjuk. Boldogabbak leszünk tehát, hitünket erősíti a Ghymes-zene, és ez a legtöbb, amit a zene és ez a varázslatos zenekar adhat.“ (Kelemen László, a Hagyományok Háza főigazgatója)


 

Ajánló


Ponchielli leghíresebb operája a varázslatos, egyszersmind veszedelmes 17. századi Velencei Köztársaságba repíti a…

Henry Farrell regénye és színdarabja alapján Az előadás 18 éven aluli nézőink számára…

Készítette: NeoSoft
Fel